USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.70
  • PLN 10.25 10.50

Бомбосховище на продаж: на Волині будують бункери

15 Травня 2020 13:37
Заможним волинянам пропонують купити бункер, у якому можна перечекати ядерну війну, хімічну атаку, ворожі обстріли і навіть напад НЛО. Саме такі функції підземних сховищ рекламують в інтернеті.

Журналісти телеканалу «Аверс» познайомилися з командою працівників, які проектують приватні бункери. У власному бомбосховищі на замовлення можуть зробити що завгодно. До прикладу, оббити бункер червоним деревом, або ж обклеїти дорогими шпалерами чи плиткою: усе залежить від фантазії та фінансів замовника. Звісно, така примха доступна далеко небідним громадянам. Мінімальна ціна сховища – 30 тисяч доларів.

«Бомбосховище за 30 тисяч доларів. Будівля, яка вас захистить у період надзвичайного стану. Таке оголошення ми знаходимо на сайті OLX. Місце – Волинська область. Подібні комерційні пропозиції в інтернеті – не дивина. Якщо полистати Google, то активне будівництво та продаж приватних бункерів активізувалося десь до 2012 року, коли закінчувався календар Майя. І схоже, хтось подумав, що кінець світу – це тема, на якій можна непогано заробити», – йдеться в сюжеті.

Виявляється, будують бункери і на Волині. Конструктор приватних бомбосховищ розповів, що займатися цією справою з колегами почав півтора року тому. За цей період вони продали чотири бункери: два – у Дніпропетровській області, один – у Києві, ще один – на Волині. Бункер розрахований на 3-4 людини.

Майстри розповідають: замовлення бувають різноманітні. Дехто бажає, аби бункер був закопаний на глибину до десяти метрів. Проте так глибоко закопувати не можна через підземні води і надра.

«Будувати приватні бомбосховища – це відносно нова мода. Але якщо раптом справді війна? І не проста, а ядерна. Куди ховатися людям? Приватні бомбосховища – це сучасна примха заможних і впливових. Проте ще 50 років тому бомбосховища реально будували як захист від страшної перспективи», – наголошується в сюжеті.
Бомбосховище на території підшипникового заводу знаходиться у величезному приміщенні – понад дві тисячі метрів квадратних. Його збудували, аби під час бойових дій або хімічних атак працівники заводу змогли тут сховатися, щоби підприємство не припинило виробництва і його потужності можна було стратегічно використовувати навіть під час війни.

Як розповів відповідальний працівник з питань цивільного захисту Тарас Скрипчук, це сховище тимчасове. Тут є дизельний генератор, який забезпечить електрикою. Є санвузли і запаси води. Теоретично тут можна перебувати навіть тривалий час. Проте на практиці, якби війна почалася завтра, воно розраховане на кілька днів, адже немає харчових запасів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юрий Показати IP 25 Травня 2020 21:46
А можна якийсь тематичний заклад там відкрити. Наприклад, я б підшукав якихось воєнних реліквій на Віоліті, уніформістику там, посуд і все таке і вже б від цього відштовхувався в створенні відповідної атмосфери

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus