USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Бомбардувальники РФ били по Києву з Ростовської області, – Повітряні сили

18 Жовтня 2022 12:39
У вівторок, 18 жовтня, Росія атакувала Київ із Ростовської області зі стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Х-101 та Х-555.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНІАН.

«Атакують стратегічною авіацією – це шість літаків, стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Х-101 та Х-555. Цього разу атакували з Ростовської області, ближче до України. Бо коли з Каспію атакують, поки ракета долетить на швидкості 900 км за годину, то є можливість і швидше відреагувати, і людям піти в укриття. У цьому випадку часу було менше, літаки підлетіли ближче і завдали ударів по різних областях», – наголосив Ігнат.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ зазначив, що 100% ракет, які запускають російські війська, на жаль, збити неможливо.

Додамо, станом на 10 годину 18 жовтня силами та засобами Повітряних сил ЗСУ збито 12 повітряних цілей.

Зокрема, на Херсонщині близько 09:00 години підрозділом Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряного командування «Південь» збито російський штурмовик Су-25.

Також військовослужбовцями ПвК «Південь» уночі знищено п’ять дронів-камікадзе «Shahed-136».

Під час ракетної атаки з акваторії Чорного моря зенітними ракетними підрозділами Повітряного командування «Схід» збито чотири крилаті «Калібр» та один дрон-камікадзе, а зенітниками ПвК «Центр» – крилату ракету Х-101/Х-555.
Як ми писали, вранці 18 жовтня 2022 року у Деснянському районі Києва пролунали вибухи. У мережі повідомляли, що після інциденту трапилася масштабна пожежа та виникли перебої з електропостачанням.

Читати ще: Росія знову вдарила по об’єктах критичної інфраструктури України, є загиблий та поранені. Оновлено

Напередодні РФ влаштувала масштабну атаку на столицю дронами-камікадзе, унаслідок чого загинули люди, зокрема й вагітна жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus