USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

Болгарія просить заборонити імпорт яєць з України

24 Вересня 2024 22:22
Болгарія заявляє, що Європейська комісія має заборонити імпорт яєць походженням з України до країни.

Про це пише Європейська правда.

З такою вимогою виступив міністр сільського господарства і продовольства Болгарії Георгій Тахов під час засідання Ради ЄС з питань сільського господарства і рибальства, яке відбулося в понеділок у Брюсселі.

За словами міністра, вітчизняне виробництво сильно страждає від імпорту свіжих яєць для споживання з України.

За перші шість місяців 2024 року він досяг 2618 тонн, що є п'ятикратним збільшенням у річному обчисленні. Оголошені імпортні ціни значно нижчі за ціни на болгарські яйця, що чинить серйозний тиск на ціни на внутрішньому ринку, додав він.

Читати ще: ЄС відновив мита на яйця і цукор з України

Міністр обґрунтував прохання тим, що захисні заходи, вжиті до цього часу на рівні ЄС, не досягають очікуваного стримувального ефекту і не є достатнім фактором для полегшення ситуації на ринку яєць в Болгарії.

«Кожна країна стежить за нормальним перебігом бізнес-процесів, щоб захистити інтереси своїх сільгоспвиробників», – заявив Тахов.

Він підкреслив, що мета полягає в тому, щоб знайти перетин, на якому будуть збережені права болгарських виробників.

«Ми за тверду підтримку народу України, але це в жодному разі не має коштувати банкрутств і порушувати права наших фермерів», – сказав міністр.

Читати ще: ЄС повертає мита на мед з України

Тахов уточнив, що йдеться про свіжі курячі яйця, які, окрім великої напруги, також призвели до банкрутства болгарських птахофабрик.

«Учасники Ради також розглянули другий рік реалізації стратегічних планів в рамках Спільної аграрної політики», – акцентував Тахов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus