USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Боксерка з Волині, віцечемпіонка Європи готується до всесвітніх ігор у Саудівській Аравії

6 Вересня 2023 14:49
Три срібні медалі вибороли українські спортсмени на Чемпіонаті Європи з французького боксу. Серед переможців – волинянка Анастасія Коновальчук. Спортсменка з тренером уже повернулися до Луцька.

У перші дні вересня Анастасія Коновальчук у складі національної збірної України успішно виступила на Чемпіонаті Європи з французького боксу SAVAT серед дорослих, який відбувся в Хорватії. За першість змагалися боксери з 16 країн світу, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Анастасія Коновальчук виграла п’ять поєдинків із суперницями з Фінляндії, Італії, Австрії, Бельгії та лише у фіналі поступилася французькій боксерці. Цього разу вона поповнила свою скарбничку нагород срібною медаллю.

«Це ще один крок на шляху до нашої головної мети – Всесвітніх ігор із єдиноборств», – говорить спортсменка.

Як додає, кожні змагання дуже важливі, адже дають змогу вчергове випробувати себе на рингу з різними суперниками, зробити аналіз помилок, аби йти далі.

«На жаль, зараз в Україні немає достатньої кількості стартів, де могли би відпрацювати це все», – каже Анастасія Коновальчук.

Хоч були проблеми з підготовкою, цього разу українські спортсмени виступили дуже вдало, говорить тренер Микола Мордик. Із чотирьох учасників команди – троє з медалями.

«Результат дуже достойний – три срібні нагороди. Дві вибороли дівчата, одну – хлопець. Три фіналісти – це відмінний результат для нас у випадку тих умов, в яких нам доводиться тренуватися й виїжджати за кордон», – наголошує Микола Мордик.
Ці змагання є підготовчими до основних поєдинків Анастасії на Всесвітніх іграх із єдиноборств, до яких ішли 10 років, додає тренер. Там зберуться найсильніші. Анастасія готова поборотися за медалі.

«За рейтингом вона входить у трійку найкращих саватерів світу. Четвертий рік поспіль вона входить до трійки. Шанси дуже хороші. Важко тренуватися в таких умовах. Ніби на тренуванні все виходить, а коли стаєш на ринг, то емоції, відповідальність дають своє. Тому часто не можна реалізувати все, що напрацювали на тренуваннях. Наші основні суперники – французи», – коментує Микола Мордик.

Із 21 до 30 жовтня в Саудівській Аравії триватимуть Всесвітні ігри з єдиноборств, на яких Україну у французькому боксі представлятимуть троє спортсменів, зокрема двоє волинян – Анастасія Коновальчук і Юрій Зубчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus