USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.53

У Луцьку презентували першу українську електровантажівку для ЄС

22 Листопада 2018 16:37
Першу українську повністю електричну вантажівку, виготовлену для данської компанії Banke Electromotive, представили у стінах луцького ДП «Автоскладальний завод №1» 22 листопада. Про це повідомляє прес-служба корпорації «Богдан».

Електромашина ERCV27 призначена для механізованого завантаження твердих побутових відходів. Вона працюватиме у містах Європейського Союзу.

«Ця електрична техніка відповідає сучасним технічним стандартам і виготовлена згідно з європейськими екологічними нормами. Як відомо, від 2025 року містах Євросоюзу планують заборонити рух автівкам з дизельними двигунами. Тож виробництво таких вантажівок є не просто перспективним напрямком, а й необхідністю в умовах новітнього ринку», - зауважили у прес-службі корпорації.

Вироблена в Україні електромашина отримала схвальні відгуки у замовника – Banke Electromotive. Після завершення сертифікації у Данії розпочнеться її серійний випуск у рамках масштабного контракту з європейською компанією.
Нагадаємо, автомобільна компанія «Богдан Моторс» підконтрольна бізнес-партнеру Петра Порошенка, першому заступнику голови РНБО Олегу Гладковському отримала фактично безкоштовний кредит від державного «Укрексімбанку». Так, у найближчі три роки відсоткова ставка за основною заборгованістю (уся сума боргу становить 1,3 мільярди гривень, – ред.) для неї становитиме лише 0,46 – 2,46%.

На думку представників патрії УКРОП, які нещодавно закликали НАБУ та Генпрокуратуру з’ясувати, як компанія отримала можливість фактично безкоштовно користуватися державними коштами, співпраця з «Богдан Моторс» на нинішніх умовах збиткова для «Укрексімбанку», особливо враховуючи високу інфляцію.

«Але, схоже, це нікого не цікавить, адже банк завжди можна «підтримати» коштом платників податків», – наголосили в УКРОПі.

Так, у 2017 році «Укрексімбанк», головою правління якого є близький до голови держави Олександр Гриценко, докапіталізували на 7,7 млрд грн. Водночас «Богдан Моторс» паразитує ще й на держзамовленнях, постачаючи на фронт неякісні автомобілі та співпрацюючи з підприємствами ворожої Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Михайло Показати IP 22 Листопада 2018 16:57
Молодці!!!
Анонім Показати IP 22 Листопада 2018 17:09
Добре що в нас камази і богдани іздять!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus