USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Бо воєнний стан: на Волині знищили $1000 хабара?

16 Травня 2023 17:56
На Волині вже сім років судять чиновника, який погорів на хабарі. Справа давня і, мабуть, безперспективна, але є в ній цікаві моменти.

За повідомленням поліції, на хабарі затримали виконувача обов’язків керівника Держархбудінспекції у Волинській області Сергія Шемейка та його спільників. Сталося це у 2016 році. У селищі Стара Вижівка зводили торговий комплекс із восьми магазинів і щоб ніхто не заважав, забудовники вирішили купити лояльність чиновників, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

До справи були причетні проєктант і директор однієї фірми.

Їх затримали під час наступного траншу в сумі 1000 доларів. Під час обшуків у фігурантів вилучили 30 тисяч доларів. Спільники Сергія Шемейка вже заслухали вирок. І за те, що передавали хабарі, отримали штраф – по 25 тисяч гривень кожен.

Самого Шемейка судять досі.

Як стало відомо під час судового засідання, десь зникли 1000 доларів хабара.

Адвокатка каже, що прокурори їй повідомляли, що це речовий доказ, і у зв’язку з війною його знищили.

«Прокурор на цьому судовому засіданні зобов’язався дати інформацію. Минулого судового засідання він озвучив інформацію про те, що, найімовірніше, ці докази вже знищено, бо воєнний стан», – говорить вона.

Аргумент прокурора геніальний: знищили тисячу доларів у зв’язку з воєнним станом. Але ж під час цієї гучної справи у фігурантів було вилучено 30 тисяч доларів.

Після завершення засідання обвинувачений повідомив, що, незважаючи на рішення судів, вилучені кошти не повернули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Показати IP 16 Травня 2023 18:20
Важкувато приходиться Зеленському переконувати Європу в порядності наших чиновників.То прокурори.то судді,то мери-і крадуть,крадуть,крадуть!!!Можливо хоть з деяких здерти шкури і оббити стільці.на яких будуть сидіти наступники-можливо щось поміняється.
Nbf Показати IP 16 Травня 2023 19:46
Жесть! Ще такого в Уркаїні не чув, щоб знищували гроші, які були речовим доказом.
ABC Показати IP 16 Травня 2023 22:01
Так і з Князевим недавно. Вилучили 3 ляма зелених, а потім виявилося, що лишилося тільки 2,7. 300тис. напевно теж знищили у зв'язку із воєнним станом. Країна абсурду.
1+1 Показати IP 17 Травня 2023 15:40
Країна рівних можливостей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus