USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Близького до Медведчука політтехнолога Погребинського обшукали, але не затримували

27 Березня 2022 19:26
Правоохоронці провели обшуки у близького друга Віктора Медведчука політтехнолога Михайла Погребинського, проте його не затримували. Слідчі аналізують вилучені матеріали та чорнові записи.

Пр це Українській правді повідомили джерела.

«26 березня було проведено обшуки вдома та в офісі у політтехнолога. Затримання згідно зі статтею 208 Кримінального кодексу вчора не здійснювалося».

Інформацію підтвердила Генпрокурорка Ірина Венедіктова. «У нього провели слідчі дії. В тому числі, обшуки. Але не затримували», – зазначила очільниця ОГП.

В мережі, здебільшого з посиланням на радника очільника МВС Антона Геращенка, поширюється інформація, що Служба безпеки України затримала Погребинського за підозрою в держзраді.

Видання намагається також отримати коментар СБУ.

Погребинський тривалий час підтримував товариські стосунки із кумом президента РФ нардепом-втікачем Віктором Медведчуком. Він є засновником та керівником ГО «Київський центр політичних досліджень та конфліктології.

Зазначається, що під час обшуку у Погребинського виявили сфальсифіковані результати опитування, де нібито 46% українців підтримуюють президента РФ Володимира Путіна.

Також українські правоохоронці повідомляють, що ГО Погребинського готувала та передавала до РФ аналітику щодо найбільш вагомих подій в Україні.

А сам Погребинський готував та передавав до РФ поради щодо інформаційних спецоперацій проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus