USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Близько $50 мільярдів: у США попередньо оцінили збитки від урагану Мілтон

12 Жовтня 2024 23:36
Президент США Джо Байден із посиланням на оцінку експертів повідомив, що збитки, завдані ураганом Мілтон у штаті Флорида, становлять приблизно $50 мільярдів.

Як передає Укрінформ, про це американський лідер сказав у п’ятницю під час виступу з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс щодо реагування федерального уряду на урагани Мілтон і Гелен, повідомили у пресслужбі Білого дому.

За оцінками експертів, ураган Мілтон, який став третім великим штормом у штаті Флорида впродовж останніх трьох місяців, завдав збитків приблизно на $50 мільярдів.

Байден зазначив, що Мілтон залишив понад три мільйони людей без світла, однак завдяки зусиллям 50 тисяч енергетиків із 43 штатів, а також з Канади, наразі вдалося відновити електроенергію одному мільйону споживачів.

Читати ще: Ураган Мілтон у США забрав життя 15 людей

За словами лідера США, упродовж останніх трьох днів він поспілкувався з 50-75 представниками, зокрема із мерами і керівництвом округів, «від Північної Кароліни аж до Флориди».

На прохання Байдена основну увагу під час брифінгу в п’ятницю було приділено відновленню електропостачання та вивезенню сміття у постраждалих штатах.

«У найближчі дні й тижні ми з президентом Байденом подбаємо про те, щоб постраждалі громади отримали ресурси, необхідні не лише для боротьби з ураганом, але й для відновлення», – заявила Гарріс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus