USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.60 10.75

Блискавично знаходить наркотики: волинські прикордонники розповіли про чотирилапу помічницю Ельзу

Сьогодні 07:43
Гострий нюх енергійної голландської вівчарки Ельзи допомагає прикордонникам виявляти на українсько-польському кордоні заборонені речовини.

Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Понад два роки інструктор Роман разом зі службовою собакою пильно несе службу в автомобільному пункті пропуску на Волині. Ельза навчена на пошук наркотичних речовин і досить вправно виконує такі завдання. Вона швидко вловлює знайомий запах, чим зводить нанівець усі спроби перевезти заборонене через держрубіж. Напарниця Романа легко виявляє наркотики в різних транспортних засобах, обладнаних схованках, у багажах та на тілі людини.
Читати ще: Службову вівчарку волинського підрозділу Нацгвардії нагородили медаллю «За віддану службу»

Цьогоріч Ельза уже понад десяток разів знаходила заборонені речовини у громадян, які перетинали кордон.
«Вона стала для мене не лише вірною напарницею по службі, а й найкращим другом. Ельза завжди зі мною – і на роботі, і поза нею. Вона заряджає позитивом та енергією. Дуже непосидюча та невгамовна. А коли працює, то її важко чимось відволікти. Варто їй лише здалеку почути запах заборонених речовин – Ельзу не зупинити. Тоді вона навіть може вистрибнути на будь-яку висоту транспортного засобу, аби вказати на місце, де є наркотики», – каже про свою чотирилапу напарницю прикордонник Роман.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus