USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Блокпост від авіаудару не захистить: мер Луцька радить усім вивчити карту укриттів

6 Березня 2022 11:03
У зверненні 6 березня о 10.00 Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів про ситуацію з укриттями в місті, про навчання у зв’язку з оголошенням воєнного стану, психологічну допомогу та блокпости.

Ймовірність ракетного удару та укриття

«На превеликий жаль, є люди, які на десятий день війни пишуть мені в особисті повідомлення про те, чи є в нашому місті укриття. Ми дуже добре підготувалися до наступу на наше місто та область, яке може бути здіснене сушею. Дуже добре підготували блокпости, протитанкові засоби, інші засоби для бронетехніки, автомобільної техніки, якщо вона рухатиметься у нашу сторону дорогами з різних напрямків.

Однак неможливо підготуватися до ракетного удару, тому необхідно добре вивчити, де є укриття. Якщо поруч з вами його немає, необхідно вивчити, де є інше місце, яке може слугувати укриттям, бомбосховищем. Також потрібно пропрацювати свою поведінку та дії в разі ракетного удару.

Щиро сподіваємося та молимося до Господа, щоб в нас не було ситуацій, які сьогодні є в Харкові та інших містах. Але це війна, і ніхто не може бути застрахований на 100%, ніхто не може бути впевненим, що такого не буде. Ми маємо бути готовими до всього. На сайті Луцької міськради в розділі «територіальна оборона та цивільний захист» є детальна інформація про укриття, інтерактивна карта, є інформація, як необхідно діяти під час артилерійського обстрілу. Віднесіться до цього серйозно«.
Навчання у зв‘язку з воєнним станом

«Ми також організували навчання, які відбуваються щодня о 13.00 в приміщенні комунального закладу «Спорт для всіх» на вулиці Будівельників, 11. Також працюємо по будинках через голів ОСББ, через ЖЕКи. Якщо ви проживаєте у приватному секторі, ви можете згуртуватися і також записатися на ці навчання. Зверніться та пройдіть навчання, яке може врятувати життя».

Читати ще: «Перші мародери відбулися переляком, далі так не буде». Звернення Ігоря Поліщука до Луцької громади

Звернення до НАТО з вимогою закрити небо над Україною

«Учора Луцька міська рада звернулася до урядів та парламентів країн членів НАТО, до Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга та лідерів інших країн з вимогою закрити небо. Сьогодні це рішення, яке зможе гарантувати безпеку для мирних жителів, зможе захистити нашу країну від техногенної катастрофи. Тисячі рад приймають такі рішення та засипають уряди, парламенти членів НАТО та генерального секретаря НАТО, роблячи масовану атаку, щоб на цю проблему звернули увагу. Наслідки зволікання, неприйняття цього рішення можуть бути дуже серйозними. Мовчазне спостерігання та співчуття НАТО, констатація факту нападу та 50 тонн дизелю, які вони передали Україні на війну, можуть коштувати дуже дорого. До речі, 50 тонн дизелю – це місячна норма використання наших комунальних служб».

Читати ще: Уся Волинь просить НАТО закрити небо над Україною

Штаб психологічної допомоги

«Багато лучан – у стресовій ситуації, психіка не витримує. Ми зробили спеціальний психологічний штаб, який працює у приміщенні Палацу урочистих подій, де перебуває управління соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді. Якщо ви хочете отримати допомогу, щоб вас заспокоїли, нормалізували ваш психічний стан, звертайтеся. Можна звертатися безпосередньо туди, а можна звернутися за телефоном 0800400332.

Блокпости

На жаль, за останні дні стали надходити повідомлення про те, що на блокпостах перебувають нетверезі люди, особливо на саморобних, які не контролюються ні поліцією, ні територіальною обороною. Дуже часто ці блокпости заважають руху техніки, яка везе гуманітарні вантажі, людей на кордон, зброю та військову техніку. Прошу вас поставитися до цього відповідально. Учора почалися рейди поліції з військкоматом по блокпостах, аби вивчити ситуацію та перевіряти ці блокпости, щоб відлучати нетверезих людей від чергування та притягувати до відповідальності.

Є відповідна технологія блокпосту, це не просто два бетонні блоки або плита для перекриття. Необхідно зрозуміти: якщо артилерійський снаряд потрапляє в незахищений мішками з піском бетонний блок, він розривається на сотні уламків, які пошматують усе на відстані 50 метрів. Військовий стан передбачає першою чергою дисципліну та правила, які написані кров’ю сотень тисяч людей. Прошу бути уважними та не легковажити, консультуватися з поліцією та теробороною щодо блокпостів та інших дій самооборони. Зберігаємо спокій та не піддаємося паніці».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
фед Показати IP 7 Березня 2022 20:28
Недай Бог,шмальнуть по Луцьку.Ці ,так звані блокпости,з бухими оборонівцями,зроблять транспортний колапс і паніку на виїзді з міста.Особисто з сім'єю в місті,але дружина переживає.Я не проти блокпостів,але гра у "войнушку"-перебор...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus