USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Блінкен анонсував допомогу НАТО українським жінкам-військовим

10 Липня 2024 10:55
Країни НАТО нададуть понад $7 млн для підтримки жінок, які служать у ЗСУ.

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен після круглого столу НАТО «Жінки, мир, безпека», передає пресслужба Міністерства оборони України.

Йдеться про придбання понад 10 тисяч уніформ, взуття та іншого необхідного спорядження.

«Сьогодні ми робимо крок, щоб забезпечити українських військовослужбовиць необхідним спорядженням. Країни-члени НАТО виділять понад 7 мільйонів доларів США для цієї мети», – заявив Блінкен.

Читати ще: Саміт НАТО: Байден анонсував посилення ППО України

Повідомляється, що переговори з НАТО щодо додаткового фінансування тривали з 2023 року.

«У березні 2024 року заступниця міністра оборони Наталія Калмикова зустрілася зі спеціальною представницею НАТО Ірен Фелін та головою представництва НАТО в Україні Карен МакТір. Сторони домовилися про консультації та взаємодопомогу у впровадженні принципів гендерної рівності у Силах безпеки та оборони України», – йдеться в повідомленні Міноборони.

Раніше Блінкен повідомляв, що Саміт НАТО у Вашингтоні ще більше зміцнить зв’язки України з Альянсом і надасть сильний пакет допомоги для України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus