USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Благодійний фонд, який зібрав понад 300 млн на «Охматдит», не хоче переказувати кошти, – директор лікарні

Сьогодні 18:57
Благодійний фонд «Охматдит – здорове дитинство», який отримував пожертви на відновлення лікарні після атаки 8 липня, не хоче переказувати зібрані кошти на офіційні рахунки «Охматдиту».

Про це заявив директор лікарні Володимир Жовнір. Відповідний допис він оприлюднив у Facebook, передає ТСН.

Жовнір пояснив, що реквізити фонду після атаки було оприлюднено на сторінках лікарні та її співробітників у соцмережах, у ЗМІ, на сайтах та сторінках низки органів державної влади, громадських організацій тощо.

Читати ще: Держава повінстю відбудує дитячу лікарню «Охматдит». Постраждалим родинам із дітьми виділять допомогу

До всіх публікацій і листів лікарні спонсорам, починаючи з 8 липня, додавали реквізити й фонду, «бо раніше завжди мали нормальну взаємодію», каже директор лікарні.

«Той факт, що фонд містить у своїй назві ім'я НДСЛ «Охматдит», став для благодійників додатковим підтвердженням того, що зібрані кошти буде використано за призначенням і в жодному разі не підуть на цілі, не пов’язані з процесом відбудови. У результаті за кілька діб фонд отримав рекордну суму. Й у нас не було жодних сумнівів щодо того, що ці кошти буде використано на відновлення «Охматдиту». Подібне навіть неможливо було уявити… До сьогоднішнього дня», – сказав Володимир Жовнір.

Читати ще: Росія знищила вщент понад 200 українських медзакладів

За словами директора лікарні, починаючи від перших публічних скандалів та прохання перерахувати гроші на відбудову лікарні з рахунку фонду на рахунок лікарні, їхня комунікація з фондом почала погіршуватися.

«Сьогодні дії фонду підтвердили, що ми з ними маємо зовсім різне бачення того, як лікарня має відновлюватися. Зранку ми дізналися, що БО «Благодійний фонд «Охматдит – здорове дитинство» не планує переказувати кошти на рахунок НДСЛ «Охматдит». Тобто станом на 16 серпня 2024 року 378 млн грн залишаються на його рахунку», – додав керівник лікарні.

Читати ще: Німеччина виділяє €10 млн на відновлення «Охматдиту»

Володимир Жовнір публічно вимагає від фонду переказати кошти, отримані на всі банківські та фінансові рахунки, на казначейський рахунок НДСЛ «Охматдит».

Він наголосив, що лікарня розглядає імовірність розірвати правовідносини з фондом через те, що їхні дії є недобросовісними та, імовірно, шахрайськими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus