USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Бізнес зможе працювати без відключень завдяки імпорту електроенергії

13 Січня 2023 06:10
Підприємства, які купуватимуть імпортовану в Україну електроенергію, не підпадатимуть під планові відключення світла в межах обсягу придбаної енергії.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки з посиланням на слова першої віцепрем’єр-міністерки економіки Юлії Свириденко у ході зустрічі з представниками галузевих об’єднань та підприємств – найбільшими споживачами електроенергії, пише Економічна правда.

«Сьогодні перед нами стоїть завдання – створити можливість безперебійної роботи для наших підприємств та забезпечити запас міцності енергосистеми в умовах регулярних ударів держави-терориста по об’єктах енергоінфраструктури, адже потрібно, щоб економіка працювала», – зазначила вона.

Як наслідок, запроваджений урядом механізм імпорту електроенергії з ЄС дозволить виробникам зменшити залежність від планових відключень електроенергії. «Підприємства, які купуватимуть імпортовану електроенергію, будуть гарантовано захищені від планових обмежень електропостачання в об’ємах закупленої ним електроенергії», – пояснила Свириденко.

Наразі доступна пропускна спроможність для імпорту електроенергії з країн ЄС, зокрема Румунії та Словаччини, становить 600 МВт/год.

Нагадаємо, з початком 2023 року розпочався імпорт електроенергії до України з Європи, поки що він відбувається у невеликих обсягах, однак Міністерство енергетики розраховує на його збільшення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 13 Січня 2023 10:32
як щодо населення? — похуй, їм не вперше. вони в 90-ті жили
Андрій до Анонім Показати IP 13 Січня 2023 11:21
Проблема в пошкоджиних трансформаторах говорили вони, саме тому ми змушені вводити аварійні відключення бо елементарно не можемо передати струм адже частина трансформаторів невідновно пошкодженні а нових купити нема де..... Проблема в генерації повторювали вони саме тому ми вводимо планові відключееня адже балансуючи таким чином спасаємо енергосестему від повного блекауту... Ми не продаємо електрику за кордон наголошували вони це перетоки струму які служать для стабілізації системи і перетоки є як з нашої сторони так і з сторони європейців... А по факту все виявилось як завжди просто є гроші є електирика є великі гроші буде постійна електрика.... P/S/ Я так розумію, що схема ротердам+ відпочиває?
Анарх Показати IP 13 Січня 2023 11:26
Ураа, даєш ротердам в дію. Ми експортери електроенергії будем імпортувати її геніально. А тим хто імпортує кинуть нові кабелі персональні)) А хто на старій енергії тому будуть відключати))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus