USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.50 10.70

Біжутерія замість золота: у Луцьку дві жінки ошукали ломбард на 250 тисяч

8 Лютого 2024 21:24
Носили біжутерію в ломбард і видавали її за золото. Таку схему вигадали дві спритниці в Луцьку: одна була працівницею закладу, а інша – клієнткою. Між собою дівчата були знайомі. За домовленістю вони проводили під заставу позики звичайні брязкальця як дорогоцінні прикраси.

Відтак лихварський обмінник, що наживався на людях, які опинилися в скрутному становищі, сам став жертвою хитрих шахрайок, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Слава у ломбардів не надто хороша, адже це те місце, куди люди, які опинилися в скрутних обставинах, несуть у заставу дорогоцінні речі. Причому, звісно ж, позика, на яку претендують власники майна, порівняно із собівартістю того ж таки майна, зовсім невелика. Так, сімейне золото, гарний телевізор або інша дорога техніка може опинитися у власності ломбарду через протермінування повернення позики за геть смішні гроші, а згодом його перепродують за собівартістю.

Але цього разу жертвою є сам ломбард. Одна з працівниць разом зі спільницею надурили заклад на чверть мільйона гривень.

Читати ще: Волинський чиновник, якого судили за хабар, намагається поновитися на посаді

«Обидві жінки перебували в Луцьку. Одна з них працювала на посаді менеджера з надання кредитів у ломбарді. Її знайома звернулася до неї, запропонувавши схему: здавати до ломбарду речі, які загалом не мають матеріальної цінності, й отримувати за це гроші. У результаті задокументовано 31 факт здавання предметів, які не були забезпечені відповідними грошовими коштами», – розповів прокурор.
Як він додав, дівчата працювали вправно. Аби підстрахуватися, до біжутерної прикраси чіпляли шматочок цінної. Наприклад, кілечко із золотого ланцюжка прикріплювали до звичайного ланцюжка, схожого на золотий. Відтак проводили за договорами як справжнє золото, таким чином отримуючи позику, яку потім не повертали.

Читати ще: На Волині судили солдата, який біля розважального закладу забив до смерті військового

Коли ж керівництво ломбарду виявило в сейфі замість золота, під заставу якого заклад видав 250 тисяч гривень, звичайну біжутерію, одразу звернулося до правоохоронних органів.

«Притягують до відповідальності працівницю ломбарду за розтрату коштів, а її знайому – за сприяння в цій діяльності. Одночасно їх притягують за підробки документів, а саме – договорів кредиту, оскільки вносили до них недостовірну інформацію про те, що здано саме золотий виріб, і те, що його оформляв саме конкретний позичальник. Бо ж були факти, коли здавала співучасниця, а зазначено іншу особу», – пояснив прокурор.

Отож, дві спритниці зараз на лаві підсудних. Слави через телебачення не дуже хочуть, тому й категорично заперечили, щоб їх знімали, відзначили журналісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 9 Лютого 2024 04:29
хоч не власник мережі ломбардів Разумков постраждав ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus