USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Більшість німців хотіли б змінити Шольца на Пісторіуса на посаді канцлера

8 Січня 2024 10:18
Майже дві третини німців (64,3%) хотіли б, щоб канцлер Олаф Шольц залишив посаду, а його місце зайняв нинішній міністр оборони Борис Пісторіус.

Як пише «Європейська правда», про це свідчать дані опитування інституту дослідження громадської думки INSA, яке наводить Bild.

Згідно з опитуванням, ще 24,6% респондентів виступають проти цього, 11,2% не змогли відповісти.

Прихильники Соціал-демократичної партії Німеччини також підтримують заміну Шольца на Пісторіуса виступають за зміну Шольца на Пісторіуса до наступних загальних виборів – 47,9% проти 47,1% тих, хто такий крок не підтримує.

Голова INSA Герман Бінкерт вказує на особливість результатів опитування щодо Пісторіуса: «Його рейтинги популярності високі серед виборців усіх партій, від лівих до AfD. Отже, існує базова симпатія до Пісторіуса».

Читати ще: Які зміни чекають українських біженців в Євросоюзі у 2024 році

Нагадаємо, останнім часом рейтинг канцлера Німеччини різко впав: у рейтингу схвалення за 2023 рік Шольц отримав 26%, що на 10 відсоткових пунктів менше, ніж торік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus