USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Більшість абітурієнтів – з Покровської громади: у релокованому на Волинь ДНТУ триває вступна кампанія

Сьогодні 12:37
У Донецькому національному технічному університеті (ДНТУ) триває третя вступна кампанія на Волині. У квітні 2022-го університет переїхав з Покровська до Луцька.

Як розповів Суспільному заступник відповідального секретаря приймальної комісії Артем Мерзлікін, переважно серед абітурієнтів – жителі Покровської громади. Але збільшилася й кількість вступників з Волині.

Вступна кампанія в Донецькому національному технічному університеті розпочалася 1 липня.

«Вступники подають документи онлайн. Надають документ про попередню освіту з додатками, паспорт та код. Створюють електронний кабінет. Документи можна надіслати онлайн або прийти персонально», – розповіла фахівчиня приймальної комісії Галина Лисенко.

Читати ще: ВНУ та ЛНТУ – у ТОП-15 за популярністю серед абітурієнтів

Наразі на бакалаврат у виш надійшло 653 заяви. Це орієнтовно на 100 менше, ніж торік.
У Луцьку виш працює на території одного з корпусів Луцького національного технічного університету. Зі слів Артема Мерзлікіна, зараз ДНТУ змушений працювати в онлайн-режимі, бо не має достатньо приміщень.
«Багато дітей, хто телефонує, а хто й приходить, питають про офлайн-режим. Я розумію, що діти хочуть навчатися в аудиторіях, з викладачами. На жаль, ми не в змозі надати зараз таку можливість. Тому в нас онлайн», – додав заступник відповідального секретаря приймальної комісії.

Читати ще: Вступ на бюджет 2024: у волинських вишах триває прийом документів

Одна із тих, хто вступає в релокований виш, – Анастасія Коломоєць. Дівчина родом з Покровської громади, до Луцька переїхала у 2022 році. Студентка планує вступати до магістратури. Здобувши економічну освіту, хоче опанувати спеціальність «Цивільна безпека».
«Зараз ситуація в Україні така, що потрібно буде відновлювати нашу рідну Донеччину. Країна потребує нових працівників, новий кадровий резерв. Тому не роздумуючи обрала цивільну безпеку. Я спробую і на бюджет вступити, і на контракт», – каже дівчина.

У Донецькому університеті є чотири факультети та інститут післядипломної освіти, 23 спеціальності. Наразі, як зазначив Артем Мерзлікін, усі кафедри укомплектовані викладачами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus