USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Більше половини українців підтримують право на цивільне партнерство для ЛГБТ

Сьогодні 13:42
Соціологічні дослідження демонструють постійний приріст частки українського суспільства, яка позитивно ставиться до необхідності захисту членів ЛГБТ+ спільноти. Останні дані також показали, що понад половина українців підтримує право на цивільні партнерства.

Про це свідчать результати опитування Національного Демократичного Інституту та Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведене в травні.

За даними соціологів, у 2024 році 68% українців повністю (39%) або скоріше (29%) погодилися із твердженням про те, що члени ЛГБТ+ спільноти мають бути захищеними від дискримінації.

Ще 13% не дали однозначної відповіді – вони обрали варіант «як не погоджуюсь, так і погоджуюсь» або «не знаю».

Водночас серед репрезентативної вибірки 18% учасників скоріше або повністю не погоджуються з тим, що представників ЛГБТ+ треба захищати від дискримінації.
Схожі результати соціологи отримали щодо твердження про те, що ЛГБТ+ люди повинні мати такі ж права, як інші. Серед опитаних 42% українців повністю погодилися з цим твердженням, ще 26% скоріше погодилися, а однозначно негативну відповідь дали ще 11% учасників.

Ідею впровадження інституту цивільних партнерств в Україні позитивно оцінили 55% учасників опитування, серед яких однозначно схвальну відповідь дали 28%. Повністю не погодилися з наданням такого права 15% опитаних.

Переважна більшість українців (71%) визнала, що злочини проти членів ЛГБТ+ спільноти повинні розслідувати належним чином, а кривдники – покарані.

Соціологи спостерігають постійний приріст частки суспільства, яка погоджується із важливістю захисту ЛГБТ+ спільноти від дискримінації.

З грудня 2019 року кількість українців, які підтримують ідею захисту меншини, зросла майже вп’ятеро.
Частка однозначно негативної оцінки цього твердження скоротилася на 16%, порівняно з даними за грудень 2019 року.

Фахівці КМІС провели понад 2,5 тис. телефонних інтерв’ю протягом травня 2024 року. Учасниками опитування стали українці з усіх регіонів країни, крім тимчасово окупованих територій станом на 23 лютого 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
йцук Показати IP Сьогодні 14:10
Біблія виголошує шо то є великий гріх та сором !
Се ля ві ! Показати IP Сьогодні 14:13
Мужик, а чого ваше село зветься Гомосєково ? - Та я незнаю, хіба шо зараз жінку спитаю ! Пєтя, а чого наше село назвали Гомосєково ?
Лучанин Показати IP Сьогодні 14:19
Гидота,збоченці
Анонім Показати IP Сьогодні 15:02
Вони є, і нікуди від цього не подінешся. Але, не потрібно пропагувати це, і стверджувати, що це є нормою.
ВІРУС Показати IP Сьогодні 15:33
ЦЕ БРЕХНЯ.
Серцю не накажеш ! Показати IP Сьогодні 15:39
Рахують свої !
Алекс Показати IP Сьогодні 15:42
Брехня, для чого нав'язувати чужі для нас цінності. Чомусь не знаю ні однієї людини, яка поважає ЛГБТ.
ОЛЕКСАНДР Показати IP Сьогодні 15:45
СПИТАВ У ДЕСЯТЬОХ ЛЮДЕЙ УСІ БУЛИ ПРОТИ.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus