USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Білоруські ЗМІ: окремі колони окупантів виїжджають в бік Росії

5 Квітня 2022 20:47
Білоруські опозиційні журналісти помітили, що російські окупаційні війська проводять ротацію на територію Білорусі, зокрема деякі колони техніки виїхали в бік Росії.

Про це інформує Беларускі Гаюн.

Очевидці передали журналістам свідчення, що окремі колони техніки рухаються в бік Смоленська, Москви та Брянської області.

Деякі колони помітили у Вітебській області поблизу Орші й Толочина, які рухались у бік кордону з РФ.

Читати ще: Один із пілотів групи гелікоптерів РФ втік і полетів у бік України

Водночас продовжується переміщення колон російської техніки в населені пункти в Гомельській області, поблизу кордону з Україною. Білоруські журналісти вважають, що про цілковитий вивід окупаційних військ РФ говорити не можна. Скоріше за все, відбувається ротація підрозділів, виведених з території України.

Переважно у складі колон помічали вантажівки Урал «Торнадо-У», бензовози, БТР і бронеавтомобілі «Тигр», автобуси «ПАЗ». Окремо журналісти зауважили, що за маршрутом Осиповичі-Мінськ помітили колону, що складалась винятково з бензовозів.

Продовжують рухатися колони з бойовою технікою російських військ. З Мозиря до Лельчиці виїхали три самохідних артилерійських установки 2С1 «Гвоздика». Також із Мозиря до Калинковичів виїхали 11 БТРів.

На воєнних аеродромах у Білорусі продовжувалась льотна активність. Найбільш висока активність зафіксована на льотовищі в Мачулищах: 45 гелікоптерів та 5 літаків. 42 гелікоптери вилетіли в бік льотовища в Сещі в Брянській області. По два транспортні літаки Іл-76 вилетіли в Псков та Брянськ.

На кількох залізничних станціях у Гомельській області помітили завантаження військової техніки росіян, зокрема в Гомелі, Єльську, Хойниках, Зябровка, а також на станції в Мінському районі.

Окремо журналісти зауважили, що в Хойники залізницею доставили нову військову техніку, зокрема 14 БМД-4М, 10 БТР-МД «Ракушка», 2 БТР-ЗД «Скрежет», БТР-Д, САУ «Нона-С», 2 БТР-82А, ТОС-1А «Солнцепёк» і ТЗМ до неї. Залізничну станцію патрулюють військові Білорусі.

У Мозирі підрозділи російських окупаційних військ дислокуються на території кількох підприємств, зокрема на спиртогорілчаному заводу, а аткож на закритй території «Мозирсільмашу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus