USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Білорус у Франції намагався розкопати могилу художника ван Гога

3 Серпня 2024 23:31
У Фрації затримали білоруського художника Олексія Кузьмича, який влаштував перформанс на могилі відомого нідерландського митця Вінсента ван Гога у Франції. Його депортують з Євросоюзу.

Повідомив білоруський портал Reform.news.

В опублікованому рішенні суду йдеться про те, що Олексій Кузьмич має залишити територію ЄС, щоб повернутися до країни походження чи будь-якої країни, в яких його легально можуть прийняти, за винятком країн-членів Євросоюзу, Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Зазначається, що 30 липня Кузьмич влаштував перформанс на цвинтарі у французькому Овер-сюр-Уазі. Він намагався розкопати могилу ван Гога, бо «у світі закінчилися митці».

Читати ще: Картину Ван Гога в Нідерландах продали за понад 4,5 мільйона євро

Після цього його відправили на місяць до СІЗО та оштрафували на 3000 євро.
Вінсент ван Гог – нідерландський художник-постімпресіоніст, який є однією з найвідоміших і найвпливовіших постатей в історії мистецтва країн Заходу. За трохи більше як десятиліття створив близько 2 100 художніх робіт, у тому числі близько 860 олійних картин, більшість з яких датовані останніми двома роками його життя. Його творчий спадок мав величезний вплив насамперед на французький живопис. За життя не зумів здобути визнання, і у 37 років, після психічної хвороби, депресії та бідності вчинив самогубство.

Як інформували, у 2022 році під час дослідження британські вчені відтворили прихований портрет двох оголених чоловіків, які борються, намальованих легендарним голландським художником Вінсентом ван Гогом. Портрет було стоверно 135 років тому.

Виявлений твір перебував під шаром іншого твору художника – квіткової картини. Ван Гог повторно використав полотно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus