USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Білорусь стягує зброю до українського кордону. В ЦПД розкрили мету

Сьогодні 18:36
Президент РБ Олександр Лукашенко дав вказівки посилити угруповання військ Білорусі на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках біля українського кордону.

Про це пише Belta з посиланням на міністра оборони РБ Віктора Хреніна, передає УНІАН.

«Військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, зокрема реактивні системи «Полонез» і комплекси «Іскандер», отримали завдання на здійснення маршів у призначені райони», – заявив він.

Відповідні заяви прозвучали на тлі звинувачення України в порушенні повітряного простору Білорусі дронами.

Читати ще: У Курській, Брянській та Бєлгородській областях РФ ввели режим контртерористичної операції

Раніше 10 серпня Олександр Лукашенко звинуватив Україну в порушенні повітряного простору Білорусі. Він заявив, що нібито білоруська система ППО збивала українські дрони, загалом під час цього зафіксували близько десятка БПЛА. За його словами, інцидент стався нібито ввечері 9 серпня, через що військово-повітряні сили і протиповітряну оборону країни переведено в підвищену бойову готовність.

У Центрі протидії дезінформації своєю чергою розкрили мотиви рішення Лукашенка про стягнення важкого озброєння та війська до кордону в Україною.

«Стягування зброї зі сторони Білорусі до прикордоння – це спроба допомогти (російському диктатору Володимиру, – ред.) Путіну і відволікти увагу українського командування на той напрямок», – зазначив очільник ЦПД Андрій Коваленко.

Водночас він переконаний, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко «може прогнозувати наслідки будь-яких провокацій».

6 серпня стало відомо про прорив українсько-російського кордону в районі Курської області. Наступного дня російські пабліки повідомили, що ЗСУ взяли під свій контроль низку населених пунктів області та просуваються далі вглиб РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus