USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

«Біля військкомату щось украв»: 20-річний лучанин переховується від поліції та суду

29 Серпня 2023 16:45
20-річного лучанина звинувачують у крадіжці електроінструментів. Раніше він уже мав судимість. На час слідства його залишили під домашнім арештом. Тепер хлопець переховується. Чи то злякався і не обдумав свій вчинок, чи то вирішив, що його не знайдуть.

Правоохоронці наполягали, аби молодого лучанина взяли під варту. Суд вирішив обрати йому менш суворий запобіжний захід, адже у хлопця на утриманні бабуся. Але коли справа дійшла до суду, на засідання юнак не з’явився, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Хлопця мали примусово привести до суду. Його сусід був упевнений, що той – у в’язниці.

Слідчі кажуть, що юнак вночі 7 червня в одному із сіл неподалік Луцька проник у чуже житло через вікно. Вкрав електроінструментів на 33 тисячі гривень. Поки справу розслідували, хлопця залишили під домашнім арештом. Мовляв, має постійне місце проживання й доглядає бабусю пенсійного віку.

Якщо вину доведуть, то юнаку загрожує до восьми років ув’язнення.

Тепер він не виходить на зв’язок.

«Він п’є постійно. Вийшов – і знову його посадили. Він вийшов, пішов десь біля військкомату щось украв і його знов посадили», – розповів сусід хлопця.

Правоохоронці кажуть: уже майже місяць від обвинуваченого немає звістки.

«Відсутній за адресою проживання з 30 липня. На зв’язок не виходить. Переховується від органів досудового розслідування та суду. Його телефон теж не в мережі. До рапорту додано протокол допиту свідка – сусіда. Прошу долучити вказані документи до обвинувального акту й застосувати повторно примусовий привід. Після чого, якщо його не буде виконано, сторона обвинувачення буде ставити питання щодо розшуку особи», – коментує прокурорка Світлана Недумова.

Суд задовольнив клопотання прокурорки та ухвалив застосувати повторний примусовий привід до обвинуваченого.
У хлопця – останній шанс прийти до суду самому. Далі юнака оголосять у розшук.

У поліції зауважують, що в подібних випадках про домашній арешт уже можна забути. Як тільки обвинуваченого знаходять, йому змінюють запобіжний захід на найбільш жорсткий – тримання під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus