USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Біля Рубіжного окупанти знову влучили у цистерну з азотною кислотою

9 Квітня 2022 18:40
На Луганщині біля Рубіжного російські загарбники знову влучили у цистерну з азотною кислотою, населенню радять не виходити з укриттів.

Про це у Телеграмі повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Знову хімічна атака️! Біля Рубіжного орки знову влучили у цистерну з азотною кислотою.️ Терміново!️ Не виходьте з укриттів! Якщо ви у приміщенні – закрийте двері та вікна!», – написав очільник області.

Він нагадав дії кислоти на людину: азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при потраплянні на шкіру та слизові оболонки.

Пари кислоти викликають подразнюючу дію на дихальні шляхи. При слабких отруєннях з’являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях – набряк легенів. Для захисту від парів і туману азотної кислоти користуються протигазами.

«Підготуйте захисні маски для обличчя, змочені содовим розчином. При місцевій дії на очі азотна кислота викликає тяжке ураження з великим некрозом рогової оболонки та кон’юнктиви, що призводить до втрати зору», – наголосив Гайдай.

Він нагадав про першу допомогу: при потраплянні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При потраплянні на шкіру – уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. При проковтуванні азотної кислоти належить промити шлунок великою кількістю води.

«Слідкуємо за напрямом вітру. Стежте за інформацією», – додав очільник області.
Як зазначив Сергій Гайдай, хмара отруйних випарів рушила у бік Кудряшівки та Варварівки, де окопалась російська армія.

Наразі загрози мирному українському населенню немає через неуміння росіян передбачити наслідки своїх дій.

Як ми писали, у вівторок, 5 квітня, російські загарбники у Рубіжному на Луганщині влучили снарядом у цистерну з азотною кислотою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus