USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Біля Луцька тривають роботи зі знешкодження касетних боєприпасів після ракетної атаки РФ

25 Червня 2024 19:03
Станом на 25 червня у селі Прилуцьке продовжують працювати піротехніки. Вони шукають і знешкоджують суббоєприпаси, які розлетілися селом і полями після ракетної атаки РФ 22 червня.

Як розповів Суспільному начальник відділення піротехнічних робіт управління Держслужби з надзвичайних ситуацій області Геннадій Молошик, після збиття ракети знайшли 13 касетних боєприпасів.

Напередодні, 24 червня, біля села вкотре знешкоджували знайдений касетний елемент. У момент підриву піротехніки перекрили рух транспорту.

Зі слів Геннадія Молошика, піротехніки вже обстежили орієнтовно 20 гектарів присадибних ділянок і полів. Пошуки вибухонебезпечних предметів тривають.
Читати ще: Луцька міськрада допоможе відновити будівлі, які вночі були пошкоджені через атаку РФ

«Коли було потрапляння касетного елемента – згоріла господарська споруда, через дорогу постраждало два будинки, в одному фундамент, в другому були пошкоджені вікна, ми там теж обстежували і знайшли два касетних елементи. Також був елемент крила ракети Х 101, ми знайшли його на кукурудзяному полі», – говорить начальник відділення піротехнічних робіт.
Читати ще: «Собаку розірвало, згоріли свині, кролі та кури»: власник господарства біля Луцька, знищеного під час атаки РФ

П’ятеро піротехніків працюють щодня з 8:00 до 18:00. Водій-сапер Руслан Медведчук два тижні тому повернувся зі сходу, де у складі піротехнічної групи розміновував території. Каже, що з суббоєприпасами знайомий: «Так як це сучасний боєприпас, він може здетонувати в будь-яку секунду. Ті, що знаходимо тут, вони у вигляді кульки, тобто людина, побачивши цей предмет може не зрозуміти, що він небезпечний. Складність на цій ділянці в тому, що висока трава не дає його побачити».
Зі слів водія-сапера Руслана Медведчука, пошукові роботи з виявлення уламків касетних боєприпасів триватимуть кілька тижнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus