USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.60
  • PLN 10.60 10.77

Біля Луцька хочуть збудувати хоспіс для важкохворих дітей

Сьогодні 12:34
У селі Зміїнець Луцької громади хочуть збудувати хоспіс для надання педіатричної паліативної допомоги неповнолітнім. Такий заклад прагне відкрити благодійний фонд «З Богом у серці».

Про це стало відомо 28 серпня на сесії міськради. Благодійний фонд «З Богом у серці» звернувся з проханням надати дозвіл на розроблення проєкту детального плану території земельної ділянки під майбутнє будівництво.

Як розповіла голова благодійного фонду Марія Бадалян, організація зареєстрована із грудня 2020 року й надає допомогу важкохворим дітям та їхнім сім’ям.

«Ми не лише допомагаємо ліками чи в діагностиці важких захворювань, зокрема онкологічних чи генетичних хвороб, у перевезенні до закладі охорони здоров’я, а й надаємо соціальну допомогу. Під нашою опікою перебувають важкохворі діти. Наш біль – діти, яких визнають невиліковно хворими. Наше завдання – подарувати їм радість і життя», – сказала Марія Бадалян.
За її словами, за роки своєї діяльності фонд «З Богом у серці» допоміг понад тисячі сімей.

Як наголосила Марія Бадалян, паліативна допомога тільки-но починає розвиватися в Україні. Тому фонд прагне створити перший в Україні дитячий паліативний центр, дитячий хоспіс.

«Ми ризикнули і придбали земельну ділянку поблизу Луцька. Ми хочемо бути впевнені, що зможемо там побудуватися. Ця ділянка є сільськогосподарською. Тому нині ми звернулися до міськради по дозвіл на розроблення проєкту детального плану території. Ми хочемо отримати підтримку від міста і далі розробляти проєкт, кошторис. Ми відкриті до комунікації», – сказала Марія Бадалян.

Читати ще: Для передачі самозалісених ділянок державі: в Луцькраді створюють нову комісію

Кошти на будівництво дитячого хоспісу фонд «З Богом у серці» хоче залучити через міжнародних донорів.

Депутати підтримали цей проєкт рішення. Це дозволить впорядкувати територію земельної ділянки загальною площею 1,05 гектара в Зміїнці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP Сьогодні 14:42
Гарна справа. Але те,що куплена була ділянка с/г призначення і депутати підтримали зміну цільового призначення, викликає подив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus