USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Біля берегів Латвії за загадкових обставин розбився приватний літак

5 Вересня 2022 08:26
Бізнес-джет Cessna, зареєстрований у Австрії, зазнав аварії біля узбережжя Латвії в неділю ввечері, повідомила шведська рятувальна служба. Він летів з Хереса на півдні Іспанії до Кельна у Німеччині, згідно з даними FlightRadar24.

Про це йдеться в публікації Delfi, пише Європейська правда.

Встановлено також, що літак зареєстрований в австрійському реєстрі як власність німецької компанії GG Rent із офісом у Кельні.

За даними шведських ЗМІ, на борту були пілот, чоловік, жінка та дівчинка. Можливо, це були члени однієї родини.

Незабаром після зльоту пілот повідомив, що у нього виникла проблема із тиском у салоні. Потім одразу за межами Піренейського півострова контакт із літаком було втрачено.

Під час польоту літак змінив маршрут. Він здійснив повороти над Парижем та Кельном, перш ніж попрямувати до Балтійського моря, до шведського острова Готланд. Коли літак пролетів повз аеропорт у Кельні, де мав приземлитися, авіадиспетчерська служба спробувала зв'язатися з пілотом, але не отримала відповіді.

За літаком було відправлено німецькі винищувачі, а потім і данські, тоді як Cessna продовжила прямий курс над Балтійським морем. О 19:37 він почав швидко втрачати швидкість і висоту, а потім впав у море.

«Нам стало відомо, що літак зазнав аварії на північний захід від міста Вентспілс у Латвії», – повідомив представник служби порятунку Швеції, додавши, що Cessna зникла з радарів.

Шведська рятувальна служба повідомила також, що пілоти союзників, які супроводили літак, нікого не побачили у кабіні.

Пізніше шведський рятувальний вертоліт зміг виявити у воді уламки та нафтову пляму.

Шанс знайти тих, хто вижив, оцінюють як мінімальний. Місце падіння літака розташоване за кілька кілометрів на північний захід від Вентспілса. Рятувальні групи з Латвії, Швеції та Литви прибули до місця катастрофи незабаром після того, як повідомили про падіння літака. Пізніше керівник шведської пошуково-рятувальної операції Ларс Антонссон повідомив AFP, що літак розбився, коли в нього закінчилося паливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гарірасієнков Показати IP 5 Вересня 2022 11:26
Новий директор лукойл рекордно швидко звільнив вакансію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus