USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

Біля берегів Каліфорнії виявили уламки корабля-привида Тихого океану

Сьогодні 00:32
Команда підводних дослідників виявила знаменитий есмінець (ескадрений міноносець) DD-224 (колишній USS Stewart), який потрапив до рук японців під час Другої світової війни і був потоплений вже після її закінчення.

Про це пише NY Times.

Зазначається, що корабель виявили на глибині близько 1066 метрів біля узбережжя Каліфорнії.

Корабель відомий як USS Stewart або DD-224, він лежить на дні вод, які входять до складу Національного морського заповідника Cordell Bank.

Вченим удалося отримати фотографії корабля. З їхніх слів, незважаючи на те, що він десятиліття лежить на морському дні і став домом для губок та крабів, есмінець завдовжки 95 метрів практично не постраждав і залишається у вертикальному положенні.

Читати ще: Знайшли уламки знаменитого підводного човна часів Другої світової війни, що затонув з екіпажем на борту

«Такий рівень збереженості винятковий для судна його віку і робить його потенційно одним зі зразків есмінця ВМС США, що найбільш добре збереглися, з відомих», – заявила Марія Браун, суперінтендантка національних морських заповідників Cordell Bank і Greater Farallones.

Під час дослідження морського дна використовувалися безпілотні апарати компанії Ocean Infinity, яка володіє найбільшим у світі парком подібних пристроїв.

Ці роботизовані флоти також виявляються безцінними для морських археологів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus