USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Безпритульних рятують небайдужі, а не пункти обігріву, – безхатько

3 Березня 2018 11:35
Луцькі безхатьки потерпають від лютих морозів. Чимало з них не мають можливості скористатись цілодобовими пунктами обігріву, тому безпритульних осіб рятують лучани, приносячи їм одяг і харчі, що особливо важливо зараз, коли температура опускається нижче 13 градусів морозу. Адже переночувати в пункті обігріву, не маючи документів та відповідних довідок, безхатьки не можуть.

Своєю історією поділилася Валентина Іванівна, яка у зв’язку з несприятливими життєвими обставинами змушена зараз мешкати під мостом, що на проспекті Перемоги в Луцьку. Відео спілкування з нею опублікував активіст Ілля Токаренко у Фейсбуці.
Жінка розповіла, що безпритульною була не постійно – деякий час їй вдавалося мешкати у квартирах.

«Сама я родом із Ківерець. Сирота. Виховувалася в дитячому будинку. Так вийшло, що я опинилася в школі-інтернаті для сиріт у Володимирі-Волинському. Закінчила місцеве ПТУ, а потім вчилася в Луцьку», – пригадала Валентина Іванівна.
Мешкала вона в гуртожитку, пізніше працювала на будівництві, однак, оскільки самостійно опікувалася маленькою донечкою, грошей не вистачало на оплату кімнати. Тому жінку просто виселили.

«Я вже тоді почала бомжувати, але мені трапилися люди, які стали трохи допомагати. Все життя мешкати по кватирах не можна, є, звичайно, такі люди, які заради горілки тримають (квартирантів, – ВН). Приносиш горілку, їсти – добре, але, якщо в тебе немає нічого, то йди на вулицю», – зазначила жінка.

Вона розповіла, що зараз їй немає від кого чекати допомоги, адже двоє її дітей загинули: 28-річний син – неподалік Дебальцевого, а дочка – у лікарні невдовзі після смерті брата.
Окрім того, жінка поскаржилася, що два місяці тому потрапила в лікарню, але через відсутність грошей її звідти просто «вигнали».

«У мене досі рана не заживає», – сказала Валентина Іванівна.

Та зазначила, що, особливо тяжко безхатькам зараз, у сильні морози. Деякі не мають можливості скористатися, до прикладу, цілодобовими пунктами обігріву, що діють у місті. Для цього їм потрібно представити документи, а також пройти медогляд. Грошей, аби заплатити за довідки та медичні послуги, безпритульні, своєю чергою, не мають.

Хоч якось рятують ситуацію небайдужі лучани, які до сарайчиків під мостом, де перебиваються під час морозів безхатьки, приносять окріп, їжу, теплий одяг і ковдри.

Нагадаємо, що в результаті сильних морозів у Луцьку на смерть замерзли п’ять безпритульних осіб. Так, 1 березня тіло безхатька знайшли волинські рятувальники у підвалі луцької багатоповерхівки на вулиці Гулака-Артемовського, а днями раніше в Луцьку виявили двох безхатьків, які замерзли. Згодом виявили тіло ще одного безхатька без жодних ознак життя.

Зазначимо, що в Луцьку діє декілька пунктів обігріву. Бездомні громадяни у разі необхідності забезпечуються одягом, взуттям, разовим харчуванням, послугами перукаря та першою медичною допомогою. В середньому у центрі ночують 5-6 громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Священослужителям і Показати IP 3 Березня 2018 12:15
А церковних людей -релігійних громад -християн всіх канонічних і неканонічних патріархатів, правильних і неправильних християнських вір яка реакція на цю тему? Може вже час настав будинки- приюти будувати для таких людей, обіди організовувати і з подібними долями, чи все на словах у священослужителів. І витрати на таке вас не цікавлять....
59 до Священослужителям і Показати IP 3 Березня 2018 13:08
Відділення НІЧНОГО ПЕРЕБУВАННЯ для безхатьків (не плутати з пунктом обігріву) якраз і розташоване на території церкви ФІМІАМ
59 Показати IP 3 Березня 2018 12:31
Хто автор статті? Якщо нема підпису, вважаю авторство за Волинськими новинами. Отже... Не викладайте в інтернет неправдиву інформацію,спочатку вивчить проблему,розберіться,а тоді вже і повідомляйте все як є...
59 Показати IP 3 Березня 2018 12:33
" Для цього їм потрібно представити документи, а також пройти медогляд. Грошей, аби заплатити за довідки та медичні послуги, безпритульні, своєю чергою, не мають." -ПУНКТИ ОБІГРІВУ НІЧОГО ЦЬОГО НЕ ВИМАГАЮТЬ!!!!!
59 до 59 Показати IP 3 Березня 2018 14:17
Тому,хто поставив -1 - прошу не робіть того,в чому не розбираєтесь..."ввімкніть" мозок ,а не емоції...
Перехожий Показати IP 3 Березня 2018 12:34
То значить потрібно взяти тих соцпрацівників за одне місце і привести туди під міст і нехай роблять свою роботу. А не відседжуються по кабінетах за бюджетні кошти. Проблема в тому, що нема кому так зробити
Мешканка району Показати IP 3 Березня 2018 13:04
Скільки можна писати про тих бомжів? Їм хоч не образливо...Вони ні за що не платять... Тут нормальні працюючі та справні платники податків скоро будуть у власних квартирах замерзати, і їх діти в садках і школах... Мені їх звичайно шкода як і будь яку живу істоту. І писала б я жалісні коменти... якби вони жили подалі від мене... а так.... Під мостом пройти страшно-сморід, бійки, лайки, плюються, справляються, пляшками кидаються.....Допомагати їм??? Приїздили щонеділі з якоїсь церкви: проповідями, співами намагались направити на шлях істинний. і роздавали обіди..... Так вони з усього міста сходились. І поки той пастор надривався безрезультатно-вони уже затарювались "під обідик". А потім та вся п’янь по району валяється, по під’їздах, візочки, велосипеди краде.. Чому не кличуть їх до своєї церкви тих усіх "заблудлих овечок"? Чому результатами мають милуватись мешканці району??? не так давно через них ледве не погоріли люди у .Хто б що мені тут не доказував, основна їх проблема-лінь. І навіть якби влада надавала б їм хату в якомусь далекому селі(а їх пустує там чимало)- працюй, живи, і не пий, так би поїхали одиниці.. В мусорках легше ритись ніж на городі
ігор луцький Показати IP 3 Березня 2018 13:27
А може мені взяти да пропити і прогуляти квартиру?А потім прийду в соцзабез і буду вимагати нічліг,гаряче харчування і безплатні ліки.А ще можна вимагати від міськради соціальне житло.
Луцьк Показати IP 3 Березня 2018 13:47
Може я щось не так зрозумів- то її син загинув під Дебальцево, що ,захищаючи кордони країни? А її ,як собаку, викинули з житла? То що ж тоді говорити про правду.
Якщо це правда, то . Показати IP 3 Березня 2018 16:21
Вона розповіла, що зараз їй немає від кого чекати допомоги, адже двоє її дітей загинули: 28-річний син – неподалік Дебальцевого, а дочка – у лікарні невдовзі після смерті брата.
Бомж Показати IP 3 Березня 2018 16:44
Бомжі є кругом. В Європі теж. І це є люди. Така в них доля. Дякуйте Богу, що у Вас інша доля. Ці люди є обличчям нашої влади, нашої дійсності. В культурних країнах - культурні бомжі. У нас такі бомжі, на яких ми всі заслуговуємо...
Анонім Показати IP 3 Березня 2018 19:51
Не так давно, безхатьку з галичини дупутат оплачував житло а ,потім ,дали квартиру....а зараз ?
Анонім Показати IP 3 Березня 2018 23:09
Була ж практика: під час сильних морозів для обігріву таких людей розгортали військові палатки, Іх розміщали у двох-трьох районах міста. В залежності від розміру палатки допомогали 30- 40 людям у одній палатці. В них обігрівали - палили буржуйку, кормили кашею, поїли чаем. Ніч можна було провести хоч і у відносному теплі, не замерзнути. І так робили поки не спадали сильні морози. І зараз днів на 10 можна було б це здійснити.
59 Показати IP 5 Березня 2018 13:16
В Україні так заведено - починаються снігопади,мороз і тільки тоді влада починає щось робити.Хоча з часів створення світу за осінню завжди йшла (і буде йти,якщо Бог нічого не змінить) зима із снігом та холодом.Отже підготуватись до цього вчасно ніщо не заважає, крім...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus