USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«БезпекаПЛЮС»: у Луцьку – велоквест для дітлахів. Фото

30 Серпня 2022 16:00
В обласному центрі Волині відбувся велоквест «БезпекаПЛЮС», під час якого маленькі велосипедисти та пішоходи вивчали правила дорожнього руху, проходячи імпровізовану трасу з дорожньою розміткою та знаками.

Організували дійство в урбан-парку «Молодіжний» Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з патрульною поліцією Волинської області.

Читати ще: У Луцьку діти виготовляли власне поліцейське авто та вчилися безпечно їздити на велосипеді. Фото

Впродовж дійства правила дорожнього руху вивчали як малі велосипедисти, так і пішоходи. Справжні поліцейські запропонували дітлахам проїжджати перехрестя, турбокільце, аби краще вивчити правила дорожнього руху. Звичайно ж, патрульні фіксували «порушення» дітлахів та пояснювали, як уникнути справжніх порушень правил дорожнього руху в майбутньому.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода розповіла, що ідея заходу виникла спільно з патрульною поліцією, яка постійно працює з дітьми, пояснюючи їм правила дорожнього руху. Однак у Фонді запропонували провести захід у ігровій формі – в форматі велоквесту.

«Цей проєкт цікавий тим, що ми проводимо заходи у різних мікрорайонах міста. Перші два були у парку імені Героїв Небесної Сотні та у центральному парку. Проєкт покликаний навчити дітей, як правильно рухатися на своїх двоколісних транспортних засобах. Як показав досвід квестів, діти не вміють правильно перетинати пішохідний перехід, зокрема, що його потрібно переходити, а не переїжджати, не знають, що на кільці дітям до 14 років не дозволено рухатися. Тож спочатку вони проходять трасу самостійно, після чого патрульні розповідають їм про помилки, а тоді вони роблять це знову, застосовуючи нові знання. Таким чином вони на власному досвіді дізнаються, як потрібно діяти в тій чи іншій ситуації на дорозі. На жаль, багато дітей не знають елементарних правил, тому ці заходи і покликані змінити цю ситуацію», – розповіла Катерина Шкльода.
Патрульна Ольга Шмігель відзначила, що дітей навчають елементарному – як велосипедист має показувати поворот, знаків дорожнього руху та безпеці на дорозі.

«Діти змалечку мають навчатися культурі водіння, адже велосипедистів на дорогах дуже багато, але, на жаль, вони не завжди їздять за правилами дорожнього руху. Тому сьогодні діти пройшли коло з перешкодами, дивлячись на знаки. Ми наголошуємо дітям, що вони мають переходити дорогу лише по пішохідному переходу, злізаючи з велосипеда. Окрім того, ми перевіряємо, чи діти мають шолом, чи справні гальма. Після проходження ними кола ми пояснюємо їхні помилки, аби в майбутньому їх не повторювали, адже це їхня безпека», – наголосила патрульна.
Відзначимо, що маленькі пішоходи також не залишилися осторонь свята, адже для них організували майстер-класи з виготовлення флікерів, поліцейського авто та листівок для військових. Діти дуже просили, аби їхні вітання у листівках обов’язково дійшли до воїнів ЗСУ.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus