USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

Безпечно та економно: ще один світлофор у Луцьку працює від сонячної панелі

8 Липня 2024 13:23
Щоб світлофор працював навіть під час відключень електроенергії й люди могли безпечно перейти дорогу, вже другий такий обʼєкт у Луцьку облаштували сонячними панелями: на перехресті вулиць Захисників України – Кравчука.

Нагадаємо, перший уже працює на перехресті вулиць Героїв УПА – Стрілецька – Набережна, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Для того щоб світлофор працював і не виникали аварійні ситуації, ми встановили резервне живлення. Ми і раніше встановлювали резервне живлення. Інвертори з акумуляторами встановлені на інших об’єктах, але це було у 2022-2023 роках. Це був зимовий період. Сонячну панель ми тоді не розглядали, тому що це було неефективно: мало сонця в зимовий період. Зараз, коли знову ввели графіки відключення електроенергії, ми вирішили доставити сонячну панель. Вирахували, що від сонячної панелі обладнання працює цілий день, тобто, незалежно від відключення електроенергії, світлофор працює цілий день», – прокоментував директор КП «Луцьксвітло» Валерій Мазін.

Нині сонячні панелі встановили на світлофорному об’єкті, що на перехресті вулиць Захисників України – Кравчука. Саме тут, бо аналізували графіки відключень електроенергії та інтенсивність руху транспорту.

Крім безпеки, незалежно від графіків, це ще й економія для міського бюджету, бо ж заощаджуватимуть 50% електроенергії.

«У сонячний день, коли достатньо світла потрапляє на цю панель, світлофор переходить у режим роботи від сонячної панелі, тобто відключається від електромережі й не потребує електропостачання. Економія сягає близько 50% електричної енергії», – пояснив Валерій Мазін.
Панелі встановлювала бригада електриків.

«Ставимо акумуляторного інвертора, панель підключаємо до інвертора й усе має працювати», – сказав електрик КП «Луцьксвітло» Ігор Римарчук.

Місцеві жителі радіють, що віднині, незалежно від графіків відключень електроенергії, світлофор працюватиме й можна буде перейти дорогу безпечно. Світла тут немає по кілька годин на день.

«Це дуже добре. Часто не знаєш, як перейти дорогу. Коли щось роблять для міста, це завжди добре», – наголосила лучанка Валентина.

«Це чудово. Думаю, все варто робити більш автономним. Ми живемо на місці й знаємо, де є потреба в цьому. Тут посилений рух, діти бігають, поруч дві школи, садочки… Це важливе та насичене перехрестя», – додав лучанин Євгеній.

Найближчим часом сонячні панелі встановлять теж на світлофорі на перехресті вулиць Карпенка-Карого та Дубнівської, а потім і в інших локаціях Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Липня 2024 13:53
Економія у віддаленій десь так на років 8 перспективі. Якщо за цей час ніяке п'яне чудо не знесе його під час вимкнень електрики й не утече. Чи камери у нас працюють поки в квартирах нема світла???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus