USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Безкоштовний інсулін в Україні видаватимуть лише за е-рецептом

22 Лютого 2021 15:49
Українці з 1 липня цього року зможуть отримати інсулін лише за електронними рецептами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна служба здоров’я.

«З 1 липня Національна служба здоров’я адмініструватиме програму реімбурсації інсулінів. Ми станемо єдиним платником за програмою. Рецепт на інсуліни буде виключно електронним. А маршрут пацієнта – зрозумілішим», – йдеться у повідомленні.

За даними НСЗУ, нині в Україні понад 210 тисяч осіб мають цукровий діабет 1-го типу – інсулінозалежний або дитячий. Усі вони потребують щоденного введення інсуліну.

На діабет II типу або інсулінонезалежний в Україні хворіє близько 1 млн людей.

«Для пацієнтів з діабетом ІІ типу є можливість отримувати необхідні ліки за програмою реімбурсації – безоплатно або з незначною доплатою. На сьогодні в оновленому Реєстрі ліків – 48 лікарських засобів для лікування діабету ІІ типу. З них 23 безоплатні, решта – з незначною доплатою. Отримати ліки можна за електронним рецептом лікаря у аптеці, законтрактованій з НСЗУ», – повідомили у службі.

За даними НСЗУ, в 2020 році лікарі виписали понад 2 млн 400 тис. е-рецептів на ліки від діабету ІІ типу за програмою реімбурсації. Найбільше – на Дніпропетровщині, Харківщині та Львівщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus