USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

Безхатьки захопили будівлю в центрі Луцька: сусіди скаржаться всім службам

Сьогодні 15:27
У центрі Луцька навпроти обласної ДЮСШ розташована стара будівля. Усередині вже давно господарюють безхатьки.

Як йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», колись там базувалися пожежники, потім – заклад вищої освіти. У середині на стінах сліди, схожі на кров, на підлозі – використані шприци і фекалії.

«У цій будівлі проживають безхатьки та наркомани. Увесь збрід Луцька приходить сюди робити свої справи. Вночі стіни рухаються і крики, удень на двір йде сморід. Часом ми з дружиною поглядаємо, чи тут ніхто не палить багаття», – розповів мешканець сусіднього будинку Ігор.

Люди мають спільну стіну із цією будівлею. Кажуть, що бояться лягати спати, переживають за своє життя.

«Вони розвалили будівлю за пів року так, що немає слів. З вікна викидають фекалії, сумки, відра із чимось. Нас це вже дістало. Приїздила муніципальна варта, але не могла нам допомогти, бо нема куди переселити безхатьків», – додав Ігор.

Читати ще: Просять поставити паркан: у центрі Луцька дитина впала з другого поверху закинутої будівлі

Такі закинуті будівлі завжди цікавлять малих дітей, які гуляють поруч. Також постійно сиплеться зверху скло, що теж є загрозою.

Напередодні в приміщенні була поліція, бо помер один із безхатьків. Наступного дня приїжджали знову, що забрати іншого з незваного мешканця. Один із них повернувся. Хлопець на ім’я Назар розповів, що всім заправляє якийсь Коля.

Крім того, спритники підключилися до ліній електропередач. А це, ймовірно, крадіжка зі збитками. Хтось за електрику точно сплачує.

Занепокоєні сусіди повідомили «Волиньобленерго» та викликали муніципалів і поліцейських. Поліція здивована, що реакції вже довгий час немає, хоча мешканці й писали заяви.

Прохання вирішити проблему подружжя також скерувало до міської ради. Однак, основна біда в тому, що будівля є приватною власністю. Чи можна наводити там лад за бюджетні кошти – під великим питанням.

Читати ще: «Там і таргани, і миші, і все на світі»: лучанка захарастила речами зі смітників підвал-укриття

А ось відповідальність за незаконне приєднання до мережі, ймовірно, понесе власник будівлі, як запевнили енергетики.

З відкритих джерел відомо, що за цією адресою були зареєстровані три приватні підприємства. Одне є власником будівлі. Що цікаво, засновник і керівник ПП «Олесь» володіє ще багатьма організаціями, що займаються послугами: від фінансових до будівельних. Директор гадки не мав про проблеми, з якими понад пів року борються сусіди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
06 Показати IP Сьогодні 16:16
Коли бкло тепло, уя публіка тусувалася на Театральному на лавочках, тепер холодно, лт і знайшли притон. Поліуія бездіє. Незнають куди? Дл себе. В нтх місця багато.
з Луцька Показати IP Сьогодні 16:41
Влада безсила перед цим "явищем". Всі міщани впродовж літа спостерігали, як два-три безхатьки окупували дві лавки в центрі міста - біля входу в собор св. Трійці. Побиті, брудні, в синцях люди, порожні пляшки, смердюча ватяна ковдра, нецензурщина, калюжа сечі, які ніколи не висихала, сморід... Там їли, там спали і ср... . З холодами кудись пересилились. Чи не в те "дно", про яке йдеться в цьому сюжеті?
Хз Показати IP Сьогодні 17:27
Всім пох. То ж не ухилянтів ловити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus