USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Без води і тепла ми не залишимося, – мер Луцька про енергетичний терор ворога

2 Березня 2023 12:07
Навіть у разі тривалої відсутності електроенергії в домівках лучан буде вода, а також не зупинятиметься подавання тепла, адже комунальні підприємства критичної інфраструктури міста забезпечено потужними генераторами.

Про те, як Луцька громада підготувалася до енергетичного терору ворога, міський голова Ігор Поліщук розповів в інтерв’ю ТРК «Аверс».

У Луцькій громаді підготовлено понад 50 пунктів обігріву. Їх облаштували на базі шкіл, садочків кожного старостату. Кожен пункт обладнано генератором, буржуйкою, зроблено запас дров, води, медикаментів.

«Наше підприємство «Луцькводоканал» забезпечено 27 генераторами сумарною потужністю понад 800 кВт, що дасть можливість забезпечити водовідведення, зокрема через каналізаційно-насосні станції, та подавання води навіть в умовах тривалої відсутності електроенергії. У нас є дизельні генератори різної потужності і на КНС, і на свердловинах, і на інших об’єктах водоканалу.

Окрім того, маємо в запасі 40 тисяч кубометрів води. Було розроблено та підготовлено до роботи дві свердловини, які працювали би на безплатне видавання води у велику тару в разі критичної ситуації: на вулицях Дубнівській, 26 та Мамсурова, 5в. Тобто без води ми не залишимося в будь-якому випадку. Каналізаційно-насосні станції та очисні споруди будуть працювати», – наголосив Ігор Поліщук.

Також 80% котелень «Луцьктепла» забезпечено джерелами альтернативного живлення, тому навіть у разі тривалої відсутності електроенергії в домівках людей буде тепло. Тривають роботи із забезпечення генераторами решти 20% котелень.

«Хочу відзначити, що аби котельня на вулиці Карбишева повноцінно працювала, було придбано два генератори на 1000 кВт і на 770 кВт. Один генератор на 1000 кВт за добу споживає близько 6000 літрів пального. На котельнях також встановлено шафи керування з приладами плавного пуску тощо», – сказав Ігор Поліщук.

Він нагадав, що Луцька міська рада затвердила програму часткового відшкодування генераторів для ОСББ, а також для представників бізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Жителі Луцька Показати IP 2 Березня 2023 12:30
Ті дома в котрих стоять єл.лічильники на теплоносія опалення відключає саме,насосі не працюють.Було таке і не раз не було світло і батареї холодні .Що робити?
Лучанин до Жителі Луцька Показати IP 2 Березня 2023 14:25
Відключати ІТП і отримувати тепло напряму від котельні
Василь Показати IP 2 Березня 2023 17:14
При відключенні світла в будинку теплоносій подається в будинок,якщо працює котельна.Навіть при виключених насосах ІТП будинок буде прогріватись при перепаді тиску в 0.3атм.мін.Необхідно скласти акт події та визвати представника Луцьктепло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus