USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Без військового квитка можуть бути недоступні тисячі держпослуг, – Мін'юст

12 Червня 2024 13:51
Загальна мобілізація в Україні триває, і все частіше для надання адміністративних послуг військовозобов’язаним держава буде запитувати військово-обліковий документ.

Про це міністр юстиції Денис Малюська сказав в інтервʼю Еммі Антонюк, відповідаючи на запитання щодо обмежень в наданні адміністративних послуг військовозобов’язаним, які ухиляються від мобілізації, передає УНІАН.

Малюська зазначив, що закон про адміністративні послуги з моменту його прийняття, ще задовго до війни, передбачав, що держава може вимагати від громадянина військово обліковий документ як умову для надання такої послуги. Міністр наголосив, що це було і залишається в законі, а уряд своїми рішеннями врегулює при наданні яких послуг обов’язково повинен бути військово-обліковий документ.

Читати ще: У Раді повідомили, чи будуть електронні повістки та скерування на ВЛК

«Тобто треба, щоб людина з’явилася на радарах держави, щоб було зрозуміло, де така людина перебуває, хто вона, і які засоби зв’язку. Це нормальний правильний природний процес. Процес цей триває, я не можу сказати, що ми повсюдно запровадили такий механізм. Все частіше для надання послуг військовозобов’язаним держава буде запитувати такий документ, зокрема, при перетині кордону», – наголосив міністр.

Він зазначає, що закон такий на сьогодні діє, і очікувати якоїсь широкомасштабної реформи, масового внесення змін в законодавство, не потрібно. «В нас чимало послуг надаються, і регулюються на підзаконному рівні і є закон, який надає таку можливість. Кількість таких послуг збільшуватися», – сказав Малюська.

Він нагадав, що в Україні існують сотні, якщо не тисячі адмінпослуг, де держава комунікує з громадянином, якому треба документ чи його дублікат. «То всюди з’являється можливість попросити військово-обліковий документ», – зазначив міністр. При цьому додав, що на певних послугах, які стосуються членів сім’ї військовозобов’язаного, його дітей, держава жодних блоків«не буде ставити.

Читати ще: Ухилення від мобілізації: коли порушникам можуть заблокувати рахунки

«Ми досить обережно ставимось до оцінки, де послуги не є критично важливими, а де вони важливі. Тобто якщо йтиметься про щось, що є задля гарного способу життя, для комфорту більшого і тільки стосується особисто військовозобов’язаного, то рано чи пізно держава почне вимагати військово-обліковий документ. Що стосується критично важливих послуг, щоб жити, щоб сім’я, діти нормально себе почували, то держава в такому випадку обмежень застосовувати точно не буде», – наголосив Малюська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ОДІН Показати IP 12 Червня 2024 14:08
ТАК ВОНИ САМІ ЦІ ДЕРЖ ПОСЛУГИ ПОВ'ЯЗУЮТЬ ЛЮДЯМ.
Всім Показати IP 12 Червня 2024 17:37
Як вам Україна без Кучми, ???
Кравчук до Всім Показати IP 12 Червня 2024 21:32
Маємо те що маємо...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus