USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

Без телефонів і годинників: у Франції добровольці задля експерименту проживуть 40 днів у печері

16 Березня 2021 23:15
У Франції 15 добровольців 40 днів проживуть у печері без годинників і телефонів. Вони візьмуть участь у експерименті Deep Time.

Про це повідомляє ТСН.

Експеримент стартував 14 березня. Його мета – вивчити здатність людей адаптуватися до втрати просторово-часових орієнтирів.

15 чоловіків і жінок віком від 27 до 50 років добровільно погодилися прожити 40 днів в одній з найбільших печер в Ар’єжі на південному заході Франції. Без годинника, телефона або природного освітлення учасникам доведеться звикнути до температури 12 градусів і 95% вологості печери Ломбрівс. Виробляти електрику вони мають за допомогою водного велосипеда. Набирати воду учасники експерименту будуть з глибини 45 метрів.

Всі учасники експерименту оснащені датчиками. За їхньою допомогою вчені будуть спостерігати за ними з поверхні.

У печері облаштували три окремих житлових приміщення: для сну, проживання і проведення досліджень фауни та флори. Крім цього до печери завезли 4 тонни обладнання, щоб добровольці могли жити самостійно.

На проведення експерименту Deep Time знадобилося 1,2 мільйона євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus