USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.55
  • PLN 10.60 10.75

Без прогнозу погоди артилерія неефективна: як метеорологи допомагають ЗСУ в умовах війни

11 Липня 2022 19:42
Під час запуску високоточних ракет та використання артилерії дуже важливо враховувати погодні умови. Щоб бійці ЗСУ працювали по російських окупантах влучно та успішно, їм допомагають українські метеорологи.

Директор Українського метеорологічного центру Микола Кульбіда розповів, що насамперед метеорологи обслуговують сільське господарство. Однак після початку повномасштабного російського вторгнення вони почали активно допомагати Збройним Силам України, пише 24 канал.

Метеорологи допомагають ЗСУ нищити загарбників

Кульбіда розповів, що агрометеорологічними прогнозами та оцінками активно користуються українські фермери. Також метеорологи складають прогнози врожайності та валового збору практично всіх культур, які вирощують Україні, чим суттєво допомагають Мінагрополітики у прийнятті державних рішень.

«Серед інших галузей – усі види енергетики, а останнім часом багато роботи виконуємо для Збройних сил та ППО. Не скажемо, що це нове для нас завдання, ми й раніше працювали на армію, але не в такому, безумовно, масштабі, як зараз», – додав директор Українського метеорологічного центру.

За словами Кульбіди, загалом ця інформація не для поширення, однак деякі деталі він сказати може.

«Будь-яка ракета, якщо вона є високоточною, у траєкторії польоту повинна враховувати метеорологічні умови. Аналогічно застосування артилерії без урахування погодних умов також неефективне», – додав метеоролог.

Окрім цього, конкретних прогнозів потребує авіація для запуску безпілотників. Адже дрони дуже залежать від погоди.

«Як правило, вони ведуть зйомки у видимому спектрі, і будь-яка хмарність може стати на заваді. Якщо безпілотник залетить дуже високо, відбувається обмерзання апаратури. А якщо з ним перетнеться нульова ізотерма, то замерзає вся оптика», – додав Кульбіда.

Він підсумував, що для безпілотників небезпечним є й сильний вітер, тож погодні умови та прогнози обов’язково потрібно враховувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus