USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

«Без минулого нема майбутнього»: з музею на Волині скоротили працівників напередодні 10-річного ювілею

9 Грудня 2021 21:46
Із меморіального музею В’ячеслава Липинського у селі Затурці, який є підрозділом Волинського краєзнавчого музею, скоротили двох старших наукових співробітників. Усе сталося напередодні десятирічного ювілею закладу.

Із відповідним запитом під час засідання чергової сесії Волинської обласної ради 9 грудня виступив перед обранцями громади депутат Віктор Дудечко.

Читати ще: Тече дах, тріщини у стінах. На Волині руйнується музей В’ячеслава Липинського

«Дещо оригінально чинить керівник Волинського краєзнавчого музею напередодні ювілею, віддаючи наказ про скорочення двох із трьох наукових працівників музею Липинського у селі Затурці. При чому одна з трьох працівників не підпала під скорочення, бо це – керівниця музею. Хочу, щоб звернули увагу на непродуманість такого рішення і нагадати, що без минулого нема майбутнього», – наголосив депутат.

Волинські обранці громади такий запит до голови Волинської ОДА підтримали одноголосно.

Довідка:

22 серпня 2011 року в селі Затурці Локачинського району урочисто відкрито меморіальний музей В’ячеслава Липинського. У родинному будинку садиби створено єдиний в Україні і світі музей відомого історика, політолога і державного діяча початку ХХ століття, уродженця Волині В’ячеслава Липинського. Унікальну колекцію особистих речей та документів В’ячеслава Липинського та його родини вдалося сформувати завдяки його доньці Єві Ліпінській-Сендзеловській з Лондона, племінникам Яну і Казиміру з Кракова та Єжи Ліпінським з Гданська. Для майбутнього музею було передано близько 200 експонатів, серед них: документи, листівки, фото, особисті речі. До особливо цінних пам’яток належать першодруки творів, особисті документи В.Липинського (атестат зрілості, 1902 рік; Послужний список 1918 року; Уповноважуюча грамота уряду Української держави 1918 року за підписом гетьмана Павла Скоропадського), оригінали портретів Марії і Станіслава Ліпінських. Колекція ділиться на шість тематичних частин: «Володимир Ліпінський і родина», «Казимір Ліпінський і родина», «Село Затурці», «Маєток Ліпінських у Затурцях», «Станіслав Ліпінський і родина».

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Розумному досить ! Показати IP 9 Грудня 2021 22:25
Проаналізуйте, проведіть аналогію і зпрогнозуйте майбутнє музею в замку Радзивилів в Олиці ! Результат наперед відомий !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus