USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Без бібліотекарів та народників: коледж культури на Волині закриває два відділи

12 Лютого 2021 17:06
Волинський коледж культури та мистецтв імені Ігоря Стравінського припиняє набір на заочну форму навчання на всі спеціальності та закриває два відділи.

Про це розповів директор Василь Панасюк, пише Суспільне.

В коледжі більше не навчатимуть майбутніх бібліотекарів та фахівців народного пісенного мистецтва.

«Рішення про закриття двох відділів у закладі прийняли зважаючи на потреби часу», – каже директор коледжу Василь Панасюк. Додає: на цей навчальний рік взяли лише одну студентку на спеціальність бібліотекар.

Також у закладі освіти скоротили регіональне замовлення на одне-два місця з кожної спеціальності. Загалом – 20 місць.

«Нам забрали кілька місць хореографії, а це потрібна спеціальність на сьогодні, нам забрали кілька місць музичного мистецтва, нам поставили хрест на заочному відділі, а для когось, особливо з глибинки – це шанс», – розповіла методистка коледжу Ольга Коменда.

Викладачка бібліотечних дисциплін Галина Ковальчук, каже: у коледжі працює пів життя. Поки продовжує навчати студентів. «Я обурена, я схвильована, мені дуже боляче. На всю Волинь наш один коледж, який випускає саме бібліотекарів-практиків», – розповідає жінка.

Зі слів директора, викладачів, які готують бібліотекарів наразі не звільнятимуть. Вони будуть працювати, поки не випустять тих студентів, яких набрали у попередні роки.

Як розповів Суспільному заступник начальника управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук, усі бібліотеки області нині забезпечені кадрами. Тому потреби в нових фахівцях немає, а впливати на збільшення регіонального замовлення ОДА не можуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
73% Показати IP 12 Лютого 2021 17:20
Ааадааабряем!
Українська влада Показати IP 12 Лютого 2021 17:31
Нам *партнери* замовляли грубу робочу силу, а не бібліотекарів. Отож, мовчіть, поки вас *ворогами народу* не зробили.
73% до Українська влада Показати IP 12 Лютого 2021 17:50
Ми самі собі це одобрили. Стадорулить.
До 73 Показати IP 12 Лютого 2021 18:33
Дивіться в корінь. В 2014 рік.
Кевін До До 73 Показати IP 13 Лютого 2021 09:24
Корінь у 2019

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus