USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Бельгійських туристів судитимуть у Туреччині за спробу вивезти «античне» каміння

1 Жовтня 2023 00:20
Туристи з Бельгії постануть у Туреччині перед судом за спробу вивезти «каміння для акваріума», яке виявилося артефактами римського періоду.

Про це повідомляє CNN Türk, передає Укрінформ.

«Подружжя туристів з Бельгії затримали в аеропорту Анталії... через каміння, знайдене в їхніх валізах... Експерти музею Анталії встановили, що воно датоване римським періодом», – йдеться у повідомлення.

Бельгійці стверджували, що знайшли каміння на прогулянці в околицях Манавгату (провінція Анталія) та хотіли використати його для свого домашнього акваріума.

Суд заборонив туристам виїзд із Туреччини, зобов’язавши їх щодня відмічатися в поліції.

За інформацією телеканалу, це не перший такий випадок з туристами з Бельгії. Раніше в Анталії за підозрою в контрабанді історичних артефактів затримували туристів з Антверпена. Дехто з них мусив залишатися в країні від чотирьох до восьми тижнів, у результаті суд призначив їм умовне ув’язнення до п’яти років і штрафи в розмірі 400-600 євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus