USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.35 10.50

Бельгія передасть Україні 240 військових вантажівок

17 Березня 2023 21:25
Міноборони Бельгії має намір передати 240 військових вантажівок для Збройних сил України.

Як пише Європейська правда, про це повідомляє видання De Standaard.

Перша партія з 240 вантажівок Volvo Cargo, Volvo Shelter, Volvo Fassi і Volvo Manumat поїде до України вже наступного тижня.

Бельгійській армії належить ціле сімейство вантажівок Volvo, загалом 400 одиниць. Це вантажні моделі, моделі з тентом або краном і навіть деякі евакуатори. Замість того щоб просто поступово виводити вантажівки з експлуатації (нові наземні транспортні засоби будуть поставляти з цього року), більшість з них тепер відправлять в Україну.

«Часто акцент роблять на поставках озброєння, але українські підрозділи також дуже чекають на ці вантажівки. Під час конфлікту логістика є щонайменше такою ж важливою, як і зброя», – зазначили в Міноборони Бельгії.

Вантажівки були в експлуатації з початку 1990-х років. Тому кілька місяців тому розпочато масштабну операцію з їх перевірки та ремонту. У Міноборони переконані, що 240 машин, які зараз відправляють до української армії, перебувають у хорошому стані. Всі інструкції та запасні частини, які ще були на складі, також включено в комплект поставки.

Читати ще: Бельгія ухвалила для України найбільший пакет військової допомоги

Думку про те, що бельгійська армія відправляє свій «старий мотлох», категорично заперечують в оборонному відомстві Бельгії.

«З цього приводу відбуваються тісні консультації в оборонній контактній групі з питань України. Нічого не постачаємо українцям, чого вони самі не попросили б і не потребували б», – заявляють в Міноборони.

Міністр оборони Людівін Дедондер каже, що кожен український запит перевіряють на предмет його здійсненності в оборонному відомстві та бельгійській промисловості.

Читати ще: У березні Україна отримає 21 танк Leopard, – Міноборони Німеччини

«У середу на засіданні контактної групи з питань оборони України я підтвердила, що наша країна надає всю можливу підтримку і буде продовжувати це робити», – зазначила вона.

Міністерка додала, що окрім поставки вантажівок, 100 бельгійських інструкторів також візьмуть участь у підготовці українських солдатів.

Головною перевагою Volvo є те, що їх механіка відносно проста. Тому українці не потребують додаткового навчання, щоб розпочати експлуатацію або самостійно забезпечити технічне обслуговування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus