USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

«Бебі-бокси» повертаються. У пологових будинках їх не було майже рік

23 Вересня 2021 17:18
Міністерство соціальної політики оголосило компанію «Скай Трейд Україна» переможцем тендеру, а, відповідно, і виробником «пакунків малюка». Це ж підприємство постачало «бебі-бокси» у пологові будинки протягом останніх років.

Про це повідомили у пресслужбі проєкту «Пакунок малюка», передає Громадське.

«Майже рік матусі України очікували на повернення «бебі-боксів» у пологові будинки. І ось довготривалі тендерні процедури із закупівлі нарешті закінчено... Перші «пакунки» вже зібрані та чекають на відправлення», – зазначили у пресслужбі.

Починаючи з 27 вересня пологові будинки та центри соціального захисту у всіх регіонах України отримають свої «бебі-бокси». Укладений договір із виробником «Пакунків малюка» дозволяє закупити 53 тисячі комплектів із загальною економією 63 мільйони гривень для держави.

Укладена угода з постачальником «боксів» є чинною до кінця 2021 року. На початку 2022 року Мінсоцполітики має провести новий тендер.

Через невчасне проведення вже навесні 2021 року «Пакунків малюка» не було ніде. Останні 50 тисяч комплектів розвезли в кінці лютого.

Тендерні процедури, як вказують у проєкті «Пакунок малюка», затрималися через допущені в документації помилки, довготривалий вибір закупівельної організації та потребу внесення поправок до закону.

Закупівлю «бебі-боксів» у 2021 році перенесли.

Що за "пакунки малюка«?

«Пакунок малюка» – допомога батькам, набір речей для догляду за новонародженим, який вони отримують у пологовому будинку. У такому пакунку є одяг, підгузки, доглядова косметика, постіль та інформаційні матеріали для батьків. «Пакунок малюка» запровадили у 2018 році.

З вересня 2020 "пакунок малюка« замінювали на грошову виплат у у 5 тисяч гривень. Проте депутати не погодилися з такими змінами й ухвалили законопроєкт, який відновлює натуральну допомогу.

Читати також: 8 із 10 сімей хочуть отримувати «бебі-бокси», а не гроші, – ЮНІСЕФ

У березні 2021 року депутати ухвалили законопроєкт № 5064, яким встановили вартість «пакунків малюка» розміром три прожиткові мінімуми для дітей до 6 років – зараз це 5 763 гривні. Автори законопроєкту кажуть, що це допоможе забезпечити якісну наповненість «пакунка» та раціональне використання коштів державного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus