USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

Байден визнав критику щодо виступу на дебатах із Трампом, але іти не планує

30 Червня 2024 10:37
Президент США Джо Байден на передвиборчому заході в Північній Кароліні частково визнав критику щодо виступу на президентських дебатах із Дональдом Трампом, однак заявив, що знає, як «виконувати роботу» американського президента.

Про це пише Європейська правда з посиланням на The Guardian.

Під час звернення до прихильників Байден визнав, що справді в похилому віці й не так добре бере участь у дебатах, як раніше.

Читати ще: Україна, Третя світова та суперечка про вік: головні заяви з дебатів Байдена і Трампа

«Скажу очевидну річ: я знаю, що вже не молодий. Я знаю, що ходжу не так легко, як раніше, не говорю так зв’язно, як раніше, не веду дебати так добре, як раніше, але я знаю те, що знаю. Я знаю, як говорити правду», – сказав президент США.

Він додав, що знає, як «виконувати роботу» американського президента, а «коли тебе збивають з ніг, ти підіймаєшся».

«Друзі, я даю вам слово Байдена: я б не балотувався знову, якби не вірив усім серцем і душею, що зможу виконати цю роботу. Тому що, відверто кажучи, ставки занадто високі», – наголосив президент США.

Тим часом американське видання Axios пише, що Джо Байден може відмовитися від участі у виборах лише в тому разі, якщо так вирішить невелике коло наближених до нього людей, передає Укрінформ.

Видання відносить до цього кола дружину президента Джилл Байден, молодшу сестру Валері Байден, давнього друга 85-річного Теда Кауфмана та невелику групу радників Білого дому.

Цей десятиліттями сформований «кухонний кабінет» діє як велика родина, рада старійшин і правляча олігархія. Лише ці союзники впливають на ухвалення великих і малих рішень у житті та кар’єрі Байдена, вважає видання.

Також видання висловлює припущення, що президент та його оточення мають набагато більше шансів перемогти висуванця республіканців Дональда Трампа, ніж віцепрезидентка Камала Гарріс – у разі його відмови.

Крім неї, на їхню думку, інші потенційні кандидати мають мало шансів на висунення від демократів.

Опитування Ipsos показує, що попри дискусію за підсумками дебатів у США, відсоток прихильності до кожного з кандидатів у президенти практично не зазнав змін.

Після дебатів 46,7% потенційних виборців заявили, що розглядають можливість проголосувати за Байдена, що на 1,6 відсоткових пункта нижче, ніж було до дебатів. Підтримка Трампа теж майже не змінилася – з 43,5% до 43,9%.

Виступ Байдена на дебатах із Трампом напередодні в Демократичній партії сприйняли переважно негативно. Під час дебатів голос президента США часто був хрипким, що Білий дім пізніше пояснив застудою. Також часом Байден втрачав хід думок або не міг чітко сформулювати свою думку.

За даними ЗМІ, через провальний виступ на дебатах представники та прихильники Демократичної партії обговорюють заміну Байдена у виборчому списку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus