USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Батьки мають право вимагати, щоб вчитель був вакцинований, – інфекціоністка

6 Вересня 2021 13:33
Лікарі стверджують, що батьки не повинні довіряти дитину невакцинованому вчителю. Особливо це стосується дітей з бронхіальною астмою, цукровим діабетом, вродженою вадою серця та неврологічними захворюваннями.

Тому лікарка-інфекціоністка вищої категорії та членкиня правління ГО «Батьки за вакцинацію» Надія Дребот заявляє, що батьки мають право вимагати, щоб вихователь та вчитель були вакциновані, пише Главком.

Інфекціоністка вважає, що драматизують необхідність щеплення ті, хто вірить в антивакцинальні міфи.

«Зараз відбувається деяке нагнітання перед початком навчального процесу в школах. До нього підключилася дуже велика частина вчителів, які, на жаль, не мають базових знань. Здавалося б, достатньо подивитись на своїх колег, які вакциновані, захищені, готуються до навчального процесу», – каже Надія Дребот.

За її словами, діти не повинні стати заручниками невігластва вчителя.

«Як батьки можуть довірити дитину – а особливо з групи ризику (з бронхіальною астмою, цукровим діабетом, вродженою вадою серця, з неврологічними захворюваннями) – невакцинованому вчителю? Батьки мають право вимагати, щоб вихователь, вчитель був щеплений», – запевняє лікарка.

Дребот вважає, що навіть коли діти залишаються вдома на індивідуальному навчанні, то батьки не повинні пускати до себе додому невакцинованого педагога.

Інфекціоністка порівняла цю ситуацію з правилами на дорозі.

«Розумієте, якщо ми кажемо, що на червоне світло дорогу не переходимо, то і не повинні переходити. Так і тут. Вакцина – це єдиний запобіжник. Лікування від коронавірусу не існує. Як себе поведе коронавірусна інфекція у кожної конкретної людини – невідомо», – підкреслила лікарка.

Надія Дребот додала, що супутні захворювання у жодному разі не є показаннями не робити щеплення. «До прикладу, діабет чи бронхіальна астма, – це якраз показання до вакцинації, адже найтяжче COVID-19 переносять саме люди з такими захворюваннями», – додала вона.

Як відбувається навчання у школі

У школі учні початкової школи навчаються без масок. А старші учні надягають маски тільки на перервах. Вчителям рекомендують під час проведення уроків використовувати захисний щиток.

Читати ще: Як школи працюватимуть з 1 вересня: форма навчання, карантинні правила й дати канікул

Що робити, якщо в учня виявили ознаки COVID-19? У такому випадку він повинен одразу одягнути маску. Окрім того, його мають ізолювати у спеціально відведене приміщенні закладу та поінформувати батьків.

Після вилучення учня з симптомами інфекційної хвороби в класі, де він перебував, потрібно провести провітрювання поза графіком та дезінфекцію поверхонь. У разі підтвердження випадку COVID-19 в одного з учнів, всі інші діти відповідного класу повинні піти на самоізоляцію та здати тести.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
лучани Показати IP 6 Вересня 2021 13:47
Всі вчителі мають бути вакциновані.
Я Показати IP 6 Вересня 2021 14:00
перелякані мами і тати хай своїх дітей повакцинують і не морочать людям голови... ще одна грамотна членкиня...
Я Показати IP 6 Вересня 2021 14:02
Ніхто не має права щось вимагати. У педагога можуть бути протипокази до вакцинації і за це цього педагога звільняти? Або людина не хоче робити сумнівну маніпуляцію не перевіреними вакцинами
Чоловік вчительки Показати IP 6 Вересня 2021 14:34
Вакцинуватись не буде. Хай краще уроки по інтернету проводить. І по хазяйству вдома дещо зробить...
Просто факт до Чоловік вчительки Показати IP 6 Вересня 2021 15:06
Цитата - "В Україні успішність через дистанційне навчання почала падати". Яке виросте покоління через 5-10 років ? Довідка - в Ізраілі повністю вакциновано 60 % населення. І хто розумніший в цьому світі ?
Фізрук до Просто факт Показати IP 6 Вересня 2021 16:43
Спочатку хай мамаші провакцинують своїх дітяк, і довідки вчителям принесуть, що діти провакциновані двома дозами. А тоді хай говорять до вчителів.
Мама 4ьох дітей до Просто факт Показати IP 7 Вересня 2021 19:58
А чи не чули ви,що в Ізраїлі найбільше захворіло ,і серед вакцинованих в тч..невже ви не читаєте новини світу-спалахи у країнах,де найбільш вакц-них,не ясно до кінця чи вакцина захищає,на народові України просто проводять тестування тієї рідини,яка можливо,через років 5 стане вакциною... Я б краще почекала...
Довідка Показати IP 6 Вересня 2021 16:11
В Ізраїлю доказана неефективність двох вакцин! Колють третю...
Пиз до Довідка Показати IP 6 Вересня 2021 16:45
Не брешіть. Третя доза, для посилення захисту провакцинованої оособи. І саме в Ізраїлі підтверджено ефективність вакцини.
Волонтер до Пиз Показати IP 1 Січня 2022 15:57
Ким підтверджено? Тими, хто від цього заробляє? А ви краще подивіться статистику по Ізраїлю за минулий і нинішній вересень та знайдіть різницю. А якщо подивитися статистику по Росії, США чи Сінгапуру, то зміни (особливо по смертності) після вакцинації взагалі пішли на погіршення.
Вчителька Показати IP 6 Вересня 2021 16:32
А чому батьки відмовляться від планових щеплень своїх дітей і через суд вимагають, щоб їхні діти допускались до навчань?
1 до Вчителька Показати IP 6 Вересня 2021 16:46
То є подвійні стандарти. А ще мамашам не*ер чим займатись, то вони повторюють всі інтернет страшилки про вакцини. Хоча то ті мамаші шо постійно з пивом і цигаркою, то вже втрачене створіння...
Волонтер до 1 Показати IP 1 Січня 2022 16:06
А от тут не згоден. Є страшилки про вакцини, а є реальні докази небезпеки від цього виду бізнесу. І от якраз ті мамаші, яких можна зустріти на вулиці з цигаркою чи пляшкою алкоголю, точно довго не противляться, коли заставляють щепити їхніх дітей і тим більше не будуть серйозно вивчати нюанси вакцинації. Хоча це стосується більшості людей з кліповим мисленням. Проте я б порадив лінивим перевірити хоча б кілька фактів по дослідженням щодо шкоди вакцинації зібраних у книзі Амантоніо.
Інфекціоніст Показати IP 6 Вересня 2021 17:52
Джерелом інфікування може бути винятково вчитель в класі? Не смішіть їжаків. Джерелом може бути і будь-хто з 20 - 25 учнів класу. Отже, шановні *членкині* і матусі - вперед, в чергу на вакцинацію.
Волонтер до Інфекціоніст Показати IP 1 Січня 2022 16:08
Але практично ж і всі вакциновані є переносниками нових штамів, про що заявляли всі розробники вакцин.
Євген Показати IP 6 Вересня 2021 19:22
Батьки мають право вимагати, а вчителі мають право відмовити!
Miss Показати IP 6 Вересня 2021 22:05
Інфекціоністка - не юрист, щоб робити такі заяви. Volynnews, навіщо ви публікуєте цей нонсенс? Для початку, ознайомтеся з законами України та почитайте, що пише освітній омбудсмен.
Світлана Показати IP 7 Вересня 2021 16:38
На місці вчителів я б подала скаргу у МОЗ та уповноваженій по правам людини, на цю членкиню... зовсім з глузду з'їхала! Це що концтабір, чи демократична країна? Моє тіло - моє діло!
І. Показати IP 7 Вересня 2021 16:47
Вакцина- запобіжник, можливо, від важкого перебігу.Це, звичайно, важливо. Але чим вона може допомогти в школі, де сотні дітей, які приходять з різних сімей? Учителі теж мають право вимагати вакцинаціі дітей і іхніх батьків? Чи вчитель без прав?
Ірина Показати IP 7 Вересня 2021 22:27
А ця інфекціоніст вакцинована? Хай вона нам розкаже "під грифом таємниця" ---- де статистика померлих вчителів за минулий рік від ковіда, які були заражені школярами, яких випхнули батьки, що були з температурою, чекали результатів тестів по 2 неділі, або ті, що хворіли на Ковід, а дитину відправляли вчитися до школи. Ви ж самі писали інструкції щодо навчання дітей з інфікований сімей або тих сімей, в яких була підозра на Ковід. Всі ці діти ходили до школи!!!!!
Волонтер Показати IP 1 Січня 2022 15:51
Ось такі статті - це лише частина повальної пропаганди вакцин від ковіду. Коли є багато більш ефективних і дешевших альтернатив нинішній офіційній медицині, то все більше людей, яким потрібен реальний результат, відмовляються від нав'язаних офіційних методів терапії і відповідного фармакологічного супроводу. А от з вакцинацією так не вийде, особливо якщо це продавлюється на рівні держав. Тут прибуток у фармкомпаній гарантований. Але ж така пропаганда вже доходить до безумства. І навіть нехай ті громадяни, які вважають, що вакцинація таки приносить більше користі ніж шкоди і які сліпо довіряють авторитетам все ж таки повинні дослухатися і до своєї логіки. Ну який сенс вакцинувати вчителя, якщо він все рівно буде переносником (і це не раз відкрито заявлялося всіма виробниками вакцин) нових штамів? Ще відносно логіки... Замість того, щоб довіряти продажним ЗМІ і продажним авторитетам, краще подивіться статистику за минулу (до вакцинації) і нинішню осінь по захворюваності і смертності в таких країнах як Ізраїль, Сінгапур, Росія і США. Особливо Росія, де смертність зросла в рази). Хоча у нас та ж ситуація. І ще цікаво як працює пропаганда. Відразу піарять якусь знаменитість, яка вакцинувалася від коронавірусу, проте коли якась знаменитість помирає від ковіду, то майже всі мовчать, що вона була щеплена. Один із останніх прикладів колишній мер Києва Олександр Омельченко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus