USD 40.65 40.97
  • USD 40.65 40.97
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

Батько потребує постійного догляду: волинського селянина судять за ухилення від мобілізації

1 Липня 2024 21:31
Жителя села Бірки, що на Любешівщині, судили за ухилення від мобілізації. Минулоріч 9 червня військово-лікарська комісія постановила, що чоловік придатний до служби. Йому вручили бойову повістку, але наступного дня той не з’явився до пункту збору.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«10 червня 2023 року чоловік без поважних причин не з’явився до пункту збору на відправлення до військової частини для проходження служби за мобілізацією. Його обвинувачено в ухиленні від призову під час мобілізації», – зазначено в матеріалах суду.

Читати ще: Ухилення від мобілізації: волинянин повернувся з Польщі, щоб доглядати за дідом з інвалідністю, але потрапив у тюрму

І хоча ВЛК визнала чоловіка здоровим, у суді він сказав, що хворіє. У селі веде господарство. А ще доглядає за батьками поважного віку.

«Обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро розкаявся, хворіє, має постійне місце проживання, де його характеризують задовільно. Він проживає разом з батьками, які є особами старшого віку. Батько обвинуваченого потребує постійного стороннього догляду», – йдеться в матеріалах.

Мешканця Бірок визнали винним та призначили один рік і шість місяців умовного терміну. Чоловік має періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Читати ще: Волинянина, в якого брат скоїв самогубство у військовій частині, судили за ухилення від служби

Але покарання ще не вступило в дію. Нині справа за скаргою прокуратури на розгляді у Волинському апеляційному суді. Засідання, яке мало відбутися 25 червня, не провели. Колегії суддів почути позицію та пояснення обвинуваченого поки не вдалося. Розгляд справи відклали на липень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus