USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Батько і брат на фронті: як волинянина судили за ухилення від призову

21 Травня 2024 08:10
За ухилення від призову судили двох жителів Ратнівщини. Один із чоловіків – із села Тур. Місцевий суд дав йому умовний термін. Прокурори оскаржують вирок в апеляції.

Житель села Тур 1970 року народження неодружений, безробітний, раніше не судимий, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Тепер його звинувачують в ухиленні від мобілізації. Отримав повістку, але до пункту збору не прийшов.

«Свою винуватість визнав повністю, в показаннях підтвердив обставини умисного ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, не з’явлення на 9:00 18 серпня 2023 року у пункт збору через те, що він здійснює догляд за хворою матір’ю старшого віку, яка потребує стороннього догляду», – вказано в матеріалах справи.

Читати ще: Волинянина засудили на рік, бо не захотів брати повістку

Через місяць чоловікові навіть надали відстрочку від призову у зв’язку із доглядом хворої матері. В селі його характеризують позитивно. Але на вирішальне засідання він не з’явився. І чому, невідомо. Тож волинянина мають знайти поліцейські та примусово привести до суду.

Інший його земляк – із села Якушів на Ратнівщині – аналогічно отримав повістку, не прийшов до пункту збору і втрапив під кримінал.

«Відмовився отримувати від працівників повістку про необхідність явки до РТЦК для відправки до військової частини. У повідомлену працівниками дату до згаданого центру не з’явився. Причину неявки пояснив сімейними обставинами, зокрема, необхідністю догляду за малолітніми дітьми, непрацездатною матір’ю. Вказав, що підстав для відстрочки від призову не має. У скоєному розкаявся, просив суворо не карати», – вказано в матеріалах справи.
Читати ще: «Проходив навчання на полігонах»: волинянину загрожує в’язниця за ухилення від мобілізації

Ратнівський суд дав чоловікові один рік іспитового строку. Врахував те, що його батько та рідний брат служать в Збройних силах. Але місяць тому обвинувачений уже був мобілізований і нині проходить військову службу. Тому прокурори і сам волинянин просять суд звільнити його від кримінальної відповідальності.

«Вирок суду першої інстанції скасувати та кримінальне провадження закрити», – просила прокурор Оксана Яковлєва.

Мобілізованого чоловіка таки звільнили від кримінальної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Правда Показати IP 21 Травня 2024 08:43
Тобто з однієї сімї мобілізували всіх трьох чоловіків.Запитань більше немає,є дещо інше...
Анонім Показати IP 21 Травня 2024 09:26
мажорам 'нє паложено' воювати, а пересічних, хто не заховався усією сім'єю пакують, а так у нас, звичайно, 'всі рівні' перед зааоном
Правда Показати IP 21 Травня 2024 21:47
Полковник Кольт зрівняв шанси усіх і в цьому напевно справедливість,чи як???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus