USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

«Баскетбольний бог карає нас за наші дії і правильно робить», – Журжій прокоментував поразку від «БІПИ»

1 Листопада 2023 21:14
Головний тренер «Старого Луцька» Володимир Журжій дав свій коментар після програшного матчу з одеською «БІПою». Головною причиною поразки він назвав низку помилок його підопічних наприкінці гри.

Найрезультативніший гравець «Старого Луцька» у матчі з одеситами Стейсі Томас першим поділився своїми враженнями від матчу: «Я думаю, що ми зіграли добру гру, але трішки не дотиснули суперників в останніх двох чвертях. На останніх хвилинах ми не дуже добре зіграли позиційно. Саме це і вплинуло на фінальний результат – ми не перемогли».

Як і у матчі з «Будівельником», вже на початку другої чверті гри з «БІПою» Стейсі Томас отримав три фоли, через що був змушений багато часу провести на лаві запасних.

«Так, я отримав швидкі три фоли, але це частина баскетболу. Тому потрібно було вірити в своїх партнерів. Я, своєю чергою, чекав моменту, щоб знову вийти на майданчик», – сказав Стейсі Томас.
Володимир Журжій привітав «БІПУ» із заслуженою перемогою, наголосивши, що доля протистояння вирішилася в останні хвилини.

«Була хороша гра. Але команда Одеси в кінці зіграла більш дисципліновано та заслужено перемогла. Вони скористалися нашими помилками, взявши те, що ми їм самі віддали. У нас великі проблеми з виводом м’яча. В задній лінії загальні проблеми, а не лише в кінцівці цієї гри. Коли наприкінці зап’ять фолів сів Коцько, то в нас ця проблема загострилася. Досвідчені гравці не мають робити таких помилок наприкінці, як на мене», – зауважив тренер.

«Ви бачили, що деякі гравці відіграли великі хвилини. Але відновитися психологічно – найважче. Звичайно, ми отримали дві ганебні поразки від «Дніпра» і «Будівельника», де потрапили під каток. Сьогодні мали шанси на перемогу. Якщо б наші гравці спокійно і дисципліновано приймали рішення в кінці, то я думаю, що ми б забрали цю гру.

За 1.50 було +6, наш м’яч, а ми дозволяємо собі втратити м’яч, потім дальній кидок, потім прохід Панфілова, два незабитих штрафних – там ціла низка помилок. Баскетбол грається головою, це найскладніша гра стосовно таймінгу. Якщо гравець грає однаково на початку гри і на останній хвилині, то це означає, що він не грає головою, не думає, скільки атак потрібно зробити, навіщо на п’ятій секунді атаки атакувати. Є баскетбольний бог, він за такі дії карає, і правильно робить», – наголосив Журжій.
Також Володимир Журжій поділився інформацією стосовно травми Григорія Алтухова: «Я не знаю, коли нам можна розраховувати на його повернення. Він не знає. Лікар не знає. Там така травма, що ніхто не дає прогнозів, коли вона залікується. Він починає тренуватися – воно починає боліти. Ми один раз взяли його на перший бабл, але травма загострилася, тому було прийнято рішення продовжити лікування. Коли він повернеться – я не знаю».

Окрім того, головний тренер «Старого Луцька» пояснив, чому Максим Дейна зіграв у цій грі лише 19 секунд, а Данило Марків взагалі не вийшов на майданчик, хоча й готувався до заміни.

«Максим Дейна виходить на майданчик і не встигає. Це стосується не тільки Максима Дейни. Людина, яка виходить на майданчик і починає свої дії з помилки... Цей матч був конкурентним увесь ігровий час. Ми не могли собі дозволити, щоб люди виходили на майданчик і помилялися. Тому було прийнято рішення грати обмеженою ротацією. Мене не влаштовує, коли із заміни виходять люди і починають свої дії з помилки, а потім кажуть, що їм треба увійти в гру. Це не в цій грі. Можливо, це можна було робити вчора, коли було все зіграно. А якщо три гравці вийшли би з помилкою – мінус десять, і до побачення. Це була просто реакція.

Стосовно Марківа, то був момент, коли він сидів на заміні. Але випускати його, коли він не в грі, – це просто підставляти людину. На той момент у нас був гравець, який приймав участь у грі, він був у ритмі», – резюмував Володимир Журжій.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шломо Луцкер Показати IP 1 Листопада 2023 23:06
Дейні слід привести себе в форму, скинути кілограм 15. З кожним роком він все більше нагадує Кирила Натяжка в БК Дніпро.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus