USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Бактеріологічний посів: особливості та показання*

28 Квітня 2023 12:44
Бактеріологічні дослідження являють собою низку методів, які спрямовані на виявлення збудника інфекційної хвороби та вивчення його властивостей. Це відбувається шляхом виділення патогенних мікроорганізмів з біоматеріалів людини (мокротиння, спинномозкова рідина, кров, сеча тощо). Завдяки цьому лікар зможе підібрати максимально ефективну антибактеріальну терапію.

У яких випадках потрібні дослідження

Лікарі призначають здавання біологічних речовин на бактеріальні посіви у випадках, коли виникає підозра про наявність в організмі пацієнта інфекції, з метою підтвердження діагнозу. Найпоширеніші показання для проведення бактеріальних досліджень:

- хронічні хвороби дихальної системи;

- сепсис;

- інфекції сечовивідних шляхів;

- дисбактеріоз та кишкові інфекції;

- захворювання, які передаються статевим шляхом;

- інфекційні ураження ЛОР-органів;

- гнійні процеси;

- після контакту з хворим на інфекційні захворювання.

Провести бактеріологічні дослідження з антибіотикограмою можна в мережі лабораторій «Ескулаб». Компанія надає можливість замовлення послуги та отримання результатів аналізів онлайн. Тривалість виконання досліджень сягає 7 днів.

У лабораторії проводять мікробіологічні аналізи виділень з ран, очей, вух, носа, із зіва й жіночих та чоловічих статевих органів. А також сечі, грудного молока та крові.

Переваги проведення бакпосівів:

- точність діагностики;

- визначення концентрації патогенів у біоматеріалі, що відіграє ключову роль при призначенні лікування.

Правила підготовки до здавання бактеріальних посівів

Щоб дослідження показали правильний результат, потрібно дотримуватися певних правил. У випадку, якщо хворий проходить антибактеріальну терапію, приймання антибіотиків припиняють за 14 днів до аналізу. Також категорично не рекомендовано вживати спиртні напої та медикаменти, до складу яких входить етанол.

Від типу біоматеріалів, збір яких потрібно провести, залежать особливості підготовки до процедури.

- Сеча. Збір слід проводити вранці на голодний шлунок, перед його початком рекомендовано омивання зовнішніх статевих органів.

- Кал. Не потребує особливої підготовки.

- Сперма. Статеві контакти необхідно припинити за два дні до проведення аналізу.

Для проведення аналізу жіночої мікрофлори не потрібна спеціальна підготовка. За один день до відвідування клініки необхідно припинити статеві стосунки, а також не використовувати вагінальні свічки.

* Статтю розміщено на правах реклами. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я, перед прийомом медпрепаратів або застосуванням процедур обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus