USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Бадьорість, стійкість, сила духу: у Луцьку запалав вогонь літньої сеньйоріади. Фоторепортаж

Сьогодні 16:10
Сьогодні, 21 серпня, відбулося урочисте відкриття міжнародного фестивалю літньої сеньйоріади «Спорт для всіх заради здоров’я». Спортивне свято, яке стало ще однією візитівкою нашого міста, доводить – сила та бадьорість не залежать від віку! Вже традиційно сеньйоріаду підтримав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Програма фестивалю надзвичайно насичена, розповідає керівниця ГО «Центр освіти «Університет третього віку» Оксана Степанюк. Легка атлетика, велоспорт, настільний теніс, шахи-шашки, баскетбол, дартс, брейн-ринг, еко-квест – ось далеко не повний перелік конкурсних дисциплін. А ще на учасників чекають арт-фестиваль «Інспіра», цікаві екскурсії, майстерки, круглі столи, культурна програма.
«Наш міжнародний фестиваль триває три дні. Власне, сьогодні – суто спортивні змагання. Інші дні буде не менш цікаво, адже програму сеньйоріади формували так, щоб учасники могли проявити різноманітні аспекти: фізичні, інтелектуальні, емоційні тощо. Головне – командний підхід, адже результати змагань будуть враховувати спільний доробок.

На змагання приїхали спортсмени з Дніпра, Ірпеня, Львова. Вони є постійними учасниками нашого свята. Цього року до нас завітали і дві нові команди – з Полтави і Сум. Загалом у літній сеньйоріаді бере участь близько 200 учасників різного віку – 20 команд з різних куточків України, Волині, місцевих осередків. Фахівці формували програму таким чином, аби змагання були цікавими і не вимагали серйозної фізичної підготовки. За таким принципом підготували й інвентар, який для нас придбав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Щиро вдячні за постійну підтримку», – розповідає Оксана Степанюк.
Читати ще: Перемогли «Терористи»: у Луцьку – літній кубок із баскетболу 3×3. Фото

«Фонд є партнером цього спортивного свята вже багато років. Дуже важливо підтримувати такі ініціативи, адже люди поважного віку, які тут зібралися, показують гарний приклад дітям, молоді, нам усім, як можна проводити свій час, як можна жити своє життя – активно, правильно. Протягом цих днів учасники візьмуть участь у цікавих заходах, і нам надзвичайно приємно підтримувати їх і спостерігати за розвитком таких організацій», – зауважила Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
Розпочалося спортивне свято на стадіоні імені Віктора Завацького з урочистої ходи спортсменів. Після виконання Державного Гімну України настала урочиста мить – запалення олімпійського вогню літньої сеньйоріади. Затим до присутніх з вітальними словами звернулися гості фестивалю.
Читати ще: Радість життя – це мир в Україні та заняття улюбленою справою: у Луцьку відбувся масштабний конкурс дитячих талантів

«Раді вітати у нашому славному Луцьку на такому прекрасному заході. Не вперше на відкритті сеньйоріади. І це, мабуть, один із найоптимістичніших заходів, які проводяться у нашому місті. Хочу подякувати міській владі за те, що вони зробили цей захід традиційним... Ви – гордість і авангард. Ви – приклад для молодого покоління. Ви показуєте, як треба тримати себе у формі, як підтримувати здоров’я», – підкреслив перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук.
«Цей захід чудовий тим, що зібрав людей нескорених нічим... Вітаємо вас і бажаємо, щоб кожен день, який ви проведете у нас в Луцьку, на Волині, подарував вам незабутні враження. Бажаємо натхнення і здоров’я, сили, мужності, витривалості», – зауважила заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.
«Щиро рада бачити кожного з вас! Бажаю міцного здоров’я. Рада відвідувати такі заходи з вашою участю, адже кожен з них – про гарний настрій, про світло, про позитив, про впевненість у собі, про те, як потрібно жити своє життя. Чудово, що ви не здаєтеся і подаєте приклад, як потрібно підтримувати одне одного. Дякую за те, що ви робите, за те, що ви не здаєтесь, за те, що власним прикладом показуєте, якими мають бути справжні українці. Слава Україні!» – підсумувала Катерина Шкльода.
Перед гостями фестивалю виступили юні гімнастки, які запальними танцями та акробатичними номерами закликали розпочати розминку. Спортсмени підтримали ініціативу й імпровізована фітнес-руханка символізувала – перший день фестивалю літньої сеньйоріади «Спорт для всіх заради здоров’я» розпочався!
Один із учасників фестивалю – Вадим Петько з Дніпра. Розповідає, що вражений атмосферою свята. «Дуже вдячні Луцьку за теплий прийом. Дякуємо організаторам – все дуже подобається. Радий, що мене взяли у команду. Буду намагатися не підвести і виступити добре, адже знаю, що на мене покладають надії. Ми всі дуже чекали цього моменту, коли приїдемо у Луцьк і покажемо результати, готувалися цілий рік. Мені дуже подобається категорія «Універсальний спортсмен» – це для мене. Ще буду грати у шахи і, може, спробую категорію «Силач», але поки не впевнений», – усміхається пан Вадим.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
узатинку Показати IP Сьогодні 16:31
Цьось -фiзкультурникк - - одним словом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus