USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

«Бачив, як горить моя мати»: історія хлопця, який виїхав з Чернігівщини замінованою дорогою

23 Березня 2022 00:15
Окупанти дозволили кільком автівкам виїхати з окупованого села на Чернігівщині замінованою дорогою. Під час вибуху машини 15-річному Андрієві вдалося вижити, а мати помирала в нього перед очима.

Про те, як це було, він розповів ТСН, передає УНІАН.

Анатолій, батько хлопця, вивіз дружину та сина в село за 15 кілометрів від Чернігова, коли окупанти дісталися міста, а сам пішов до тероборони. Утім за кілька днів окупант дістався і до мирної Іванівки.

Як розповідає чернігівчанин, окупанти спершу обстріляли його подвір’я, а потім прийшли в погріб, де ховалися його дружина та син.

«Росіяни зруйнували мій будинок. Розстріляли з автоматів двері», – каже він.

Хлопець пригадує: під час розмови окупанти розповідали, що приїхали на цю землю, аби звільнити мешканців від нацистів та бандерівців.

«Ну а що ти їм скажеш, коли на тебе скеровано шість або більше стволів автоматів, в тебе у дворі стоїть танк?» – каже Андрій.

Зрештою військові дозволили сім’ї Анатолія і ще одній родині залишити захоплене село. Дозволили, бо знали: дорога замінована.

З пасажирів автівки – трьох дорослих і трьох дітей – після вибуху вижили тільки діти. 15-річний Андрій на власні очі бачив, як помирала його мати.


«Щось на трасі було притрушене сіном. Я побачив жовтий спалах перед очима, відчув дзвін у вухах. Потім пам’ятаю, як прокинувся на дорозі, побачив, як горить моя мати. Вона була ще жива тоді. І потім почув артилерійські постріли», – розповідає він.

Хлопцеві вдалося доповзти до найближчого подвір’я, селяни викликали швидку. Наразі хлопець з численними травмами (перелами обох ніг, ключиці, травма черепа, пошкоджений слух) перебуває у львівській лікарні.

«Він у мене боєць, тримається, не голосить, не плаче. Наші втрати недаремні. Це та ціна, яку ми вимушені платити за нашу незалежність», – каже його батько.

Матір хлопця досі не можуть поховати через постійні обстріли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus