USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

Азербайджан відновив наступ на Нагірний Карабах, – Міноборони Вірменії

12 Грудня 2020 18:33
У суботу, 12 грудня, військові Азербайджану відновили наступальні дії на півдні Нагірного Карабаху.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Вірменії, пише OBOZREVATEL.

Уточнюється, що нападу піддалися населені пункти в Гадрутському районі, що не перейшли під контроль Баку.

«12 грудня азербайджанська сторона відновила наступальні дії в напрямку населених пунктів Старий Таглар-Хцаберд Республіки Арцах», – уточнили в Міноборони.

Також у Міністерстві оборони Росії заявили про перший випадок порушення режиму припинення вогню з моменту завершення конфлікту. Уточнюється, що з моменту завершення бойових дій і початку миротворчої операції РФ у регіоні режим припинення вогню порушено вперше.

«Російським контингентом миротворчих сил триває виконання завдань на території Нагірного Карабаху. На двадцяти трьох спостережних постах російськими миротворцями ведеться цілодобовий моніторинг обстановки і контроль за дотриманням режиму припинення вогню. 11 грудня зафіксовано один випадок порушення режиму припинення вогню в Гадрутському районі», – йдеться в бюлетені Міноборони Росії.

Нагадаємо, зовсім недавно, 10 грудня, в Баку пройшов військовий парад на честь закінчення бойових дій у Нагірному Карабасі. На ньому були присутні президент Азербайджану Ільхам Алієв і глава Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Крім того, за місяць до параду, 10 листопада, почали діяти домовленості про припинення бойових дій у Нагірному Карабаху між Азербайджаном, Вірменією і Росією, згідно з яким сторони конфлікту залишаються на позиціях, які займали на той момент. Водночас велика частина Нагірного Карабаху повертається Азербайджану.

Азербайджан повернув до свого складу місто-привид Агдам, який прозвали «кавказькою Хіросімою» після підписання мирного договору.

Вірменія заявила про мінімум 2 137 жертви за час конфлікту з Азербайджаном в Нагірному Карабасі. Йшлося про тіла загиблих, які пройшли судово-медичну експертизу. Однак залишилися ще непізнані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тур ок Показати IP 12 Грудня 2020 22:00
2 села арів, які мали перейти до азерів, не захотіли виїзджати. То їм так нагадують.
666 Показати IP 13 Грудня 2020 11:02
Ердоган жартувати не любить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus