USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Австрія першою у ЄС зробить вакцинацію проти коронавірусу обовʼязковою

18 Січня 2022 08:14
Австрія стане першою країною в Європі, яка запровадить обовʼязкову вакцинацію проти коронавірусу для всіх дорослих (від 18 років).

Про це повідомив канцлер Карл Нехаммер, представляючи відповідний законопроєкт, пише Бабель.

Голосування у парламенті заплановано на 20 січня. Закон має набути чинності 1 лютого. Тоді стартуватиме початкова, перехідна фаза. Після вступного етапу, з середини березня, поліція почне контролювати виконання закону: буде перевіряти у громадян наявність сертифіката про вакцинацію чи медичне відведення від щеплення. Від вакцинації звільняють вагітних жінок та людей, яким щеплення протипоказане за станом здоровʼя.

Законопроєкт передбачає штраф у розмірі €600 за відмову від щеплення або відсутність сертифіката. Максимальна сума штрафу може становити €3,6 тисячі. Усього за недотримання закону можна штрафувати до чотирьох разів на рік. Штраф скасують, якщо людина вакцинується протягом двох тижнів після повідомлення про нього.

До цього законопроєкту внесли правки – спочатку було передбачено, що вакцинація буде обовʼязковою для всіх, хто старший за 14 років. Наразі в Австрії близько 73,5% населення повністю вакциновані, що трохи вище за середній показник по ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
думка Показати IP 18 Січня 2022 08:23
Може тому і живуть там люди краще бо дослуховуються і все виконують?! Не влаштовують різні "майдани", не допускають, щоб ними з інших країн керували і не обирають різну непотрібщину собі у владу?!
"Внешнее упавленіє" Показати IP 18 Січня 2022 10:13
"Думка" - ти б або трусики одягнула, або хрестик зняла...Живуть краще - бо прмусова 100 % вакцинація населення за командою виробників вакцин, чи, навпаки, не слухають США, і на вакцинацію забили...Де логіка ?
управляєМУМУ до "Внешнее упавленіє" Показати IP 18 Січня 2022 10:23
Боголюби по тобі плачуть! :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus